Administrarea Mirului în Parohia Cacica

Sacramentul Mirului în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" de la Cacica a fost administrat în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, la un număr de 19 copii și tineri, în ziua de duminică, 30 septembrie 2012. Liturghia a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, iar în jurul episcopului cu această ocazie au concelebrat 14 preoți din parohiile vecine și alți invitați. Această sărbătoare a fost precedată de altă Liturghie care a avut loc la Păltinoasa, unde a fost administrat Mirul la un număr de șase copii.

Candidații, împreună cu preoții din parohie, s-au pregătit timp de câteva luni pentru această mare sărbătoare, așteptând coborârea Duhului Sfânt asupra sufletelor lor, cu mare nerăbdare, dar și cu bucuria unui nou început în viața lor creștină. Au pregătit atât lecturile, cât și rugăciunea credincioșilor, dar și ofertoriul unde au adus diferite daruri drept mulțumire pentru această mare zi din viața lor.

În timpul sfintei Liturghii, corul parohiei și candidații au cântat cântece în cinstea Duhului Sfânt, dar și în cinstea sfintei Fecioare Maria, Mama lui Isus și Mama noastră cerească, pe care o cinstim cu mare bucurie în sanctuarul din Cacica. PS Aurel Percă a vorbit la predică despre însemnătatea momentului care se celebrează, scoțând în evidență rolul și importanța prezenței Duhului Sfânt în viața Bisericii și a credincioșilor.

Momentul cel mai important și plin de emoții atât pentru cei care urmau să primească sacramentul Mirului, cât și pentru nași a fost atunci când PS Aurel Percă i-a însemnat cu sfânta Crismă. La finalul sfintei Liturghii, Preasfințitul i-a încurajat pe cei miruiți, invitându-i să mărturisească celor din jur credința și bucuria trăită astăzi, a urmat cuvântul de mulțumire rostit de părintele paroh, binecuvântarea acordată de Preasfințitul Aurel Percă și o fotografie de grup.

Cei miruiți s-au întors spre casele lor cu amintiri frumoase și cu bucurie în suflete.

Dumnezeu să le binecuvânteze viața, lor și tuturor acelora care cred în el!

Mai multe imagini puteți vedea în lbumele foto de la [ Păltinoasa ] și [ Sanctuarul Cacica ]

Pr. Sebastian Cochior