Administrarea Mirului în Parohia Cacica

Sacramentul Mirului în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" de la Cacica a fost administrat în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, la un numãr de 19 copii ºi tineri, în ziua de duminicã, 30 septembrie 2012. Liturghia a fost prezidatã de PS Aurel Percã, episcop auxiliar de Iaºi, iar în jurul episcopului cu aceastã ocazie au concelebrat 14 preoþi din parohiile vecine ºi alþi invitaþi. Aceastã sãrbãtoare a fost precedatã de altã Liturghie care a avut loc la Pãltinoasa, unde a fost administrat Mirul la un numãr de ºase copii.

Candidaþii, împreunã cu preoþii din parohie, s-au pregãtit timp de câteva luni pentru aceastã mare sãrbãtoare, aºteptând coborârea Duhului Sfânt asupra sufletelor lor, cu mare nerãbdare, dar ºi cu bucuria unui nou început în viaþa lor creºtinã. Au pregãtit atât lecturile, cât ºi rugãciunea credincioºilor, dar ºi ofertoriul unde au adus diferite daruri drept mulþumire pentru aceastã mare zi din viaþa lor.

În timpul sfintei Liturghii, corul parohiei ºi candidaþii au cântat cântece în cinstea Duhului Sfânt, dar ºi în cinstea sfintei Fecioare Maria, Mama lui Isus ºi Mama noastrã cereascã, pe care o cinstim cu mare bucurie în sanctuarul din Cacica. PS Aurel Percã a vorbit la predicã despre însemnãtatea momentului care se celebreazã, scoþând în evidenþã rolul ºi importanþa prezenþei Duhului Sfânt în viaþa Bisericii ºi a credincioºilor.

Momentul cel mai important ºi plin de emoþii atât pentru cei care urmau sã primeascã sacramentul Mirului, cât ºi pentru naºi a fost atunci când PS Aurel Percã i-a însemnat cu sfânta Crismã. La finalul sfintei Liturghii, Preasfinþitul i-a încurajat pe cei miruiþi, invitându-i sã mãrturiseascã celor din jur credinþa ºi bucuria trãitã astãzi, a urmat cuvântul de mulþumire rostit de pãrintele paroh, binecuvântarea acordatã de Preasfinþitul Aurel Percã ºi o fotografie de grup.

Cei miruiþi s-au întors spre casele lor cu amintiri frumoase ºi cu bucurie în suflete.

Dumnezeu sã le binecuvânteze viaþa, lor ºi tuturor acelora care cred în el!

Mai multe imagini puteþi vedea în lbumele foto de la [ Pãltinoasa ] ºi [ Sanctuarul Cacica ]

Pr. Sebastian Cochior