Peregrinatio Mariae - Săbăoani (14-18 octombrie 2012)

În perioada 14-18 octombrie 2012, cele trei parohii din comunitatea catolică din Săbăoani au avut marea bucurie de a o primi în vizită pe Fecioara Maria prin Venerata sa icoană de la Cacica.

Primirea a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 14 octombrie 2012, în fața bisericii parohiale "Sfântul Mihail Arhanghelul", unde, în ciuda ploii și a vremii mohorâte, numeroși credincioși din cele trei parohii, împreună cu părintele Toma Encuță, paroh și decan, precum și cu autoritățile civile ale comunei, conduse de doamna primar Valeria Dascălu, au cântat și au aplaudat cu căldură sosirea icoanei de la Cacica. După proclamarea evangheliei și cuvintele de bun venit rostite de părintele paroh și de doamna primar, icoana a fost dusă în biserică și așezată la loc de cinste.

În aceeași după-amiază, la ora 18.30 a urmat sfânta Liturghie solemnă, celebrată de pr. Romuald Bulai, parohul bazilicii de la Cacica, înconjurat de preoții din parohiile comunității noastre, precum și preoți invitați. Părintele Cristinel Fodor a deschis prin cuvântul său de învățătură seria de predici tematice despre familie, ce a continuat pe întreaga perioadă a sărbătorilor prilejuite de vizita icoanei de la Cacica.

După sfânta Liturghie, au urmat ore de veghe mariană a copiilor, a tinerilor, a persoanelor consacrate, care au culminat cu o oră de adorație a întregii comunități.

A doua zi, luni, la ora 9.00, sărbătoarea a continuat cu sfânta Liturghie solemnă, la care s-a adunat întreaga comunitate pentru a participa la sfânta Euharistie sub privirile Mamei cerești.

După-amiază, venerata icoană a Maicii Domnului a fost purtată în procesiune către Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul", însoțită de un mare număr de credincioși care s-au rugat și au cântat cu fervoare, urmând ca în ziua următoare icoana să poposească și în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci".

Miercuri după-amiază, venerata icoană a fost întâmpinată și în biserica dedicată Maicii Domnului, "Regina Sfântului Rozariu", unde, la căderea serii, a fost celebrată sfânta Liturghie solemnă la care au luat parte credincioși din toată comunitatea din Săbăoani precum și din împrejurimi. Din nou, după Liturghie, copiii, tinerii, persoanele consacrate și familiile au dorit să-și exprime venerația față de Sfânta Fecioară, în orele de veghe mariană ce au urmat sfintei Liturghii.

Joi, clopotele au sunat de sărbătoare: la ora 9.00 a unei dimineți pline de soare, a avut loc ultima Liturghie solemnă ce a marcat încheierea vizitei veneratei icoane a Maicii Domnului de la Cacica, Liturghie celebrată de PS Aurel Percă.

Dacă, în prima zi, cerul mohorât de toamnă era trist precum sufletul înnegurat al unui om fără speranță, așa cum observa în cuvântul de rămas bun pr. paroh Toma Encuță, după ce timp de trei zile Maica Domnului a făcut să cadă peste comunitatea noastră o ploaie înmiresmată de haruri, cerul era însorit și vesel precum inimile săbăonenilor care știau că Maica Domnului rămâne mereu în mijlocul lor, chiar dacă venerata icoană a Maicii Domnului își continuă pelerinajul.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste minunate zile de har și spunem cu credință reînnoită.

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]