Peregrinatio Mariae - Sboani (14-18 octombrie 2012)

n perioada 14-18 octombrie 2012, cele trei parohii din comunitatea catolic din Sboani au avut marea bucurie de a o primi n vizit pe Fecioara Maria prin Venerata sa icoan de la Cacica.

Primirea a avut loc n dup-amiaza zilei de duminic, 14 octombrie 2012, n faa bisericii parohiale "Sfntul Mihail Arhanghelul", unde, n ciuda ploii i a vremii mohorte, numeroi credincioi din cele trei parohii, mpreun cu printele Toma Encu, paroh i decan, precum i cu autoritile civile ale comunei, conduse de doamna primar Valeria Dasclu, au cntat i au aplaudat cu cldur sosirea icoanei de la Cacica. Dup proclamarea evangheliei i cuvintele de bun venit rostite de printele paroh i de doamna primar, icoana a fost dus n biseric i aezat la loc de cinste.

n aceeai dup-amiaz, la ora 18.30 a urmat sfnta Liturghie solemn, celebrat de pr. Romuald Bulai, parohul bazilicii de la Cacica, nconjurat de preoii din parohiile comunitii noastre, precum i preoi invitai. Printele Cristinel Fodor a deschis prin cuvntul su de nvtur seria de predici tematice despre familie, ce a continuat pe ntreaga perioad a srbtorilor prilejuite de vizita icoanei de la Cacica.

Dup sfnta Liturghie, au urmat ore de veghe marian a copiilor, a tinerilor, a persoanelor consacrate, care au culminat cu o or de adoraie a ntregii comuniti.

A doua zi, luni, la ora 9.00, srbtoarea a continuat cu sfnta Liturghie solemn, la care s-a adunat ntreaga comunitate pentru a participa la sfnta Euharistie sub privirile Mamei cereti.

Dup-amiaz, venerata icoan a Maicii Domnului a fost purtat n procesiune ctre Parohia "Sfntul Iosif Muncitorul", nsoit de un mare numr de credincioi care s-au rugat i au cntat cu fervoare, urmnd ca n ziua urmtoare icoana s poposeasc i n Parohia "nlarea Sfintei Cruci".

Miercuri dup-amiaz, venerata icoan a fost ntmpinat i n biserica dedicat Maicii Domnului, "Regina Sfntului Rozariu", unde, la cderea serii, a fost celebrat sfnta Liturghie solemn la care au luat parte credincioi din toat comunitatea din Sboani precum i din mprejurimi. Din nou, dup Liturghie, copiii, tinerii, persoanele consacrate i familiile au dorit s-i exprime veneraia fa de Sfnta Fecioar, n orele de veghe marian ce au urmat sfintei Liturghii.

Joi, clopotele au sunat de srbtoare: la ora 9.00 a unei diminei pline de soare, a avut loc ultima Liturghie solemn ce a marcat ncheierea vizitei veneratei icoane a Maicii Domnului de la Cacica, Liturghie celebrat de PS Aurel Perc.

Dac, n prima zi, cerul mohort de toamn era trist precum sufletul nnegurat al unui om fr speran, aa cum observa n cuvntul de rmas bun pr. paroh Toma Encu, dup ce timp de trei zile Maica Domnului a fcut s cad peste comunitatea noastr o ploaie nmiresmat de haruri, cerul era nsorit i vesel precum inimile sbonenilor care tiau c Maica Domnului rmne mereu n mijlocul lor, chiar dac venerata icoan a Maicii Domnului i continu pelerinajul.

Mulumim lui Dumnezeu pentru aceste minunate zile de har i spunem cu credin rennoit.

Regina Sfntului Rozariu, roag-te pentru noi!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]