Peregrinatio Mariae - Bacău "Inima Neprihănită a Mariei"

În perioada 25-28 octombrie 2012 în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău (cartierul Șerbănești) au avut loc misiuni populare și vizita icoanei de la Cacica.

Încă o dată anul acesta, biserica nouă din Bacău a îmbrăcat straie de sărbătoare, pentru că joi seara, 25 octombrie, cu mic cu mare, am așteptat cu înflăcărare sosire icoanei de la Cacica și începutul misiunilor populare. Bucurie mare a cuprins întreaga comunitate când mașina care purta icoana sfintei Fecioare a intrat în curtea bisericii. Credincioșii prezenți au întâmpinat-o cu ropote de aplauze.

După rugăciunea rostită de părintele Benone Farcaș, vicar general al Episcopiei de Chișinău, în fața icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de părintele paroh și rugăciunea unei familii din parohie, adresată sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, părintele predicator a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cărei rugăciune atrage milostivirea divină

Părintele Petru-Sebastian Tamaș ne-a ajutat să reflectăm asupra familiei și a importanței credinței în familia creștină prin predicile sale tematice atât de frumoase și expresive, încât putem spune că aceste zile de har s-au încheiat prea repede. Pe tot parcursul acestui timp în care Maica Domnului de la Cacica a fost prezentă în biserica noastră ne-am simțit ca într-o familie.

În fiecare zi înainte de sfintele Liturghii s-a recitat sfântul Rozariu, care a fost condus pe rând de tinerii, copii, părinții din comunitatea noastră.

Sâmbătă seara, după Liturghia prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, în jurul bisericii, timp în care s-au intonat cântece mariane.

Sărbătoarea noastră s-a încheiat duminică, 28 octombrie 2012, în prezența a zece preoți și a unui număr impresionant de credincioși din Bacău. La sfârșitul sfintelor celebrări, părintele predicator a dat binecuvântarea pentru obținerea indulgenței plenare cu ocazia misiunilor, apoi părintele paroh a mulțumit tuturor pentru reușita acestei manifestări publice de credință.

După sfânta Liturghie de încheiere, icoana a mai rămas circa 45 de minute după care a fost purtată către mașină în timp ce cânta cântece mariane și ropote de aplauz.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Comunitatea parohială "Inima Neprihănită a Mariei"
din Bacău-Șerbănești