Peregrinatio Mariae - Bacu "Inima Neprihnit a Mariei"

n perioada 25-28 octombrie 2012 n Parohia "Inima Neprihnit a Mariei" din Bacu (cartierul erbneti) au avut loc misiuni populare i vizita icoanei de la Cacica.

nc o dat anul acesta, biserica nou din Bacu a mbrcat straie de srbtoare, pentru c joi seara, 25 octombrie, cu mic cu mare, am ateptat cu nflcrare sosire icoanei de la Cacica i nceputul misiunilor populare. Bucurie mare a cuprins ntreaga comunitate cnd maina care purta icoana sfintei Fecioare a intrat n curtea bisericii. Credincioii prezeni au ntmpinat-o cu ropote de aplauze.

Dup rugciunea rostit de printele Benone Farca, vicar general al Episcopiei de Chiinu, n faa icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de printele paroh i rugciunea unei familii din parohie, adresat sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, printele predicator a ndemnat la ncredere n mijlocirea Maicii Preacurate, a crei rugciune atrage milostivirea divin

Printele Petru-Sebastian Tama ne-a ajutat s reflectm asupra familiei i a importanei credinei n familia cretin prin predicile sale tematice att de frumoase i expresive, nct putem spune c aceste zile de har s-au ncheiat prea repede. Pe tot parcursul acestui timp n care Maica Domnului de la Cacica a fost prezent n biserica noastr ne-am simit ca ntr-o familie.

n fiecare zi nainte de sfintele Liturghii s-a recitat sfntul Rozariu, care a fost condus pe rnd de tinerii, copii, prinii din comunitatea noastr.

Smbt seara, dup Liturghia prezidat de pr. Isidor Dsc, decan de Bacu, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, n jurul bisericii, timp n care s-au intonat cntece mariane.

Srbtoarea noastr s-a ncheiat duminic, 28 octombrie 2012, n prezena a zece preoi i a unui numr impresionant de credincioi din Bacu. La sfritul sfintelor celebrri, printele predicator a dat binecuvntarea pentru obinerea indulgenei plenare cu ocazia misiunilor, apoi printele paroh a mulumit tuturor pentru reuita acestei manifestri publice de credin.

Dup sfnta Liturghie de ncheiere, icoana a mai rmas circa 45 de minute dup care a fost purtat ctre main n timp ce cnta cntece mariane i ropote de aplauz.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Comunitatea parohial "Inima Neprihnit a Mariei"
din Bacu-erbneti