Peregrinatio Mariae - Ploscuțeni

Comunitatea romano-catolică din Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Ploscuțeni, din Decanatul de Vrancea, s-a aflat în mare sărbătoare în perioada 28-31 octombrie 2012, întrucât aceasta a fost gazda icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Întâmpinarea veneratei icoane a avut loc în prezența Preasfințitului Aurel Percă, a mai multor preoți și a unui număr impresionant de credincioși.

Evenimentul, de însemnătate istorică, a fost dublat de desfășurarea misiunilor populare, care au avut ca temă familia creștină și care au fost susținute de către părintele Valentin Ciceu, paroh de Somușca.

Ca și momente aparte în aceste zile de har, se merită a fi amintite sfânta Liturghie oficiată în dimineața zilei de marți la care au participat și vârstnicii și cei bolnavi, procesiunea prin care Icoana a fost purtată în cântări înălțătoare pe ulițele satului, precum și orele de priveghere mariană.

Încheierea pelerinajului Icoanei în comunitatea noastră a fost marcată prin oficierea unei slujbe solemne la care au participat mai mulți preoți și credincioși.

Prezența Icoanei în mijlocul nostru s-a constituit într-un veritabil argument în consolidarea afirmației fericitului papă Ioan Paul al II-lea conform căreia "România este Grădina Maicii Domnului".

Preasfântă Fecioară Maria, Măicuța noastră de la Cacica,
roagă-te pentru noi păcătoșii!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Carmil Farțade