Peregrinatio Mariae - Ploscueni

Comunitatea romano-catolic din Parohia "nlarea Sfintei Cruci" din Ploscueni, din Decanatul de Vrancea, s-a aflat n mare srbtoare n perioada 28-31 octombrie 2012, ntruct aceasta a fost gazda icoanei fctoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. ntmpinarea veneratei icoane a avut loc n prezena Preasfinitului Aurel Perc, a mai multor preoi i a unui numr impresionant de credincioi.

Evenimentul, de nsemntate istoric, a fost dublat de desfurarea misiunilor populare, care au avut ca tem familia cretin i care au fost susinute de ctre printele Valentin Ciceu, paroh de Somuca.

Ca i momente aparte n aceste zile de har, se merit a fi amintite sfnta Liturghie oficiat n dimineaa zilei de mari la care au participat i vrstnicii i cei bolnavi, procesiunea prin care Icoana a fost purtat n cntri nltoare pe uliele satului, precum i orele de priveghere marian.

ncheierea pelerinajului Icoanei n comunitatea noastr a fost marcat prin oficierea unei slujbe solemne la care au participat mai muli preoi i credincioi.

Prezena Icoanei n mijlocul nostru s-a constituit ntr-un veritabil argument n consolidarea afirmaiei fericitului pap Ioan Paul al II-lea conform creia "Romnia este Grdina Maicii Domnului".

Preasfnt Fecioar Maria, Micua noastr de la Cacica,
roag-te pentru noi pctoii!

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Carmil Farade