Peregrinatio Mariae - Ploscuþeni

Comunitatea romano-catolicã din Parohia "Înãlþarea Sfintei Cruci" din Ploscuþeni, din Decanatul de Vrancea, s-a aflat în mare sãrbãtoare în perioada 28-31 octombrie 2012, întrucât aceasta a fost gazda icoanei fãcãtoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Întâmpinarea veneratei icoane a avut loc în prezenþa Preasfinþitului Aurel Percã, a mai multor preoþi ºi a unui numãr impresionant de credincioºi.

Evenimentul, de însemnãtate istoricã, a fost dublat de desfãºurarea misiunilor populare, care au avut ca temã familia creºtinã ºi care au fost susþinute de cãtre pãrintele Valentin Ciceu, paroh de Somuºca.

Ca ºi momente aparte în aceste zile de har, se meritã a fi amintite sfânta Liturghie oficiatã în dimineaþa zilei de marþi la care au participat ºi vârstnicii ºi cei bolnavi, procesiunea prin care Icoana a fost purtatã în cântãri înãlþãtoare pe uliþele satului, precum ºi orele de priveghere marianã.

Încheierea pelerinajului Icoanei în comunitatea noastrã a fost marcatã prin oficierea unei slujbe solemne la care au participat mai mulþi preoþi ºi credincioºi.

Prezenþa Icoanei în mijlocul nostru s-a constituit într-un veritabil argument în consolidarea afirmaþiei fericitului papã Ioan Paul al II-lea conform cãreia "România este Grãdina Maicii Domnului".

Preasfântã Fecioarã Maria, Mãicuþa noastrã de la Cacica,
roagã-te pentru noi pãcãtoºii!

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Carmil Farþade