Peregrinatio Mariae - Târgu Trotuº

În perioada 2-5 decembrie 2012, icoana Maicii Domnului de la Cacica a vizitat Parohia "Trupul ºi Sângele Domnului" din Târgu Trotuº. Tot în aceastã perioadã au avut loc ºi misiuni în parohia noastrã, predicator fiind pr. ªtefan Vacaru.

Duminicã, 2 decembrie, la ora 16.30, credincioºii comunitãþii, împreunã cu pr. paroh Anton Mãrãndescu, cei doi pãrinþi vicari, pr. ªerban Manole ºi pr. Dãnuþ Ciubotaru, împreunã cu PS Petru Gherghel ºi alþi preoþi invitaþi, am întâmpinat icoana Maicii Domnului la grota Maicii Domnului de la intrarea în curtea bisericii. Icoana a fost dusã în bisericã de patru tineri din parohie, în aplauzele ºi cântecul celor prezenþi.

Sfânta Liturghie de la ora 17.00 a fost prezidatã de Preasfinþitul ºi concelebratã de mai mulþi preoþi, cu participarea credincioºilor din parohia noastrã ºi din parohiile învecinate. Predicile au fost þinute de pãrintele predicator ªtefan Vacaru, care a prezentat în cele trei zile de misiuni importanþa familiei ca "o mica bisericã". Sfintele Liturghii au fost precedate ºi urmate de rugãciunea ºi devoþiunea Sfântului Rozariu. Pe tot parcursul zilelor mulþi credincioºi au avut posibilitatea sã-ºi spunã oful lor Maicii Domnului ºi sa-ºi deschidã sufletul în sacramentul Spovezii.

Miercuri, 5 decembrie, la ora 10.30 a avut loc încheierea misiunilor urmatã de o procesiune cu Icoana Maicii Domnului prin satul nostru. A urmat acordarea indulgenþei celor care au participat la misiunile populare, împreunã cu binecuvântarea finalã. În jurul orei 14.00, comunitatea de la Târgu Trotuº ºi-a luat rãmas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica, rãmânând cu speranþa în suflet de a ne reîntâlni la ea acasã în fiecare an la Cacica.

Mai multe imagini puteþi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Anton Mãrãndescu