Peregrinatio Mariae - Târgu Trotuș

În perioada 2-5 decembrie 2012, icoana Maicii Domnului de la Cacica a vizitat Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Târgu Trotuș. Tot în această perioadă au avut loc și misiuni în parohia noastră, predicator fiind pr. Ștefan Vacaru.

Duminică, 2 decembrie, la ora 16.30, credincioșii comunității, împreună cu pr. paroh Anton Mărăndescu, cei doi părinți vicari, pr. Șerban Manole și pr. Dănuț Ciubotaru, împreună cu PS Petru Gherghel și alți preoți invitați, am întâmpinat icoana Maicii Domnului la grota Maicii Domnului de la intrarea în curtea bisericii. Icoana a fost dusă în biserică de patru tineri din parohie, în aplauzele și cântecul celor prezenți.

Sfânta Liturghie de la ora 17.00 a fost prezidată de Preasfințitul și concelebrată de mai mulți preoți, cu participarea credincioșilor din parohia noastră și din parohiile învecinate. Predicile au fost ținute de părintele predicator Ștefan Vacaru, care a prezentat în cele trei zile de misiuni importanța familiei ca "o mica biserică". Sfintele Liturghii au fost precedate și urmate de rugăciunea și devoțiunea Sfântului Rozariu. Pe tot parcursul zilelor mulți credincioși au avut posibilitatea să-și spună oful lor Maicii Domnului și sa-și deschidă sufletul în sacramentul Spovezii.

Miercuri, 5 decembrie, la ora 10.30 a avut loc încheierea misiunilor urmată de o procesiune cu Icoana Maicii Domnului prin satul nostru. A urmat acordarea indulgenței celor care au participat la misiunile populare, împreună cu binecuvântarea finală. În jurul orei 14.00, comunitatea de la Târgu Trotuș și-a luat rămas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica, rămânând cu speranța în suflet de a ne reîntâlni la ea acasă în fiecare an la Cacica.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Anton Mărăndescu