Peregrinatio Mariae - Trgu Trotu

n perioada 2-5 decembrie 2012, icoana Maicii Domnului de la Cacica a vizitat Parohia "Trupul i Sngele Domnului" din Trgu Trotu. Tot n aceast perioad au avut loc i misiuni n parohia noastr, predicator fiind pr. tefan Vacaru.

Duminic, 2 decembrie, la ora 16.30, credincioii comunitii, mpreun cu pr. paroh Anton Mrndescu, cei doi prini vicari, pr. erban Manole i pr. Dnu Ciubotaru, mpreun cu PS Petru Gherghel i ali preoi invitai, am ntmpinat icoana Maicii Domnului la grota Maicii Domnului de la intrarea n curtea bisericii. Icoana a fost dus n biseric de patru tineri din parohie, n aplauzele i cntecul celor prezeni.

Sfnta Liturghie de la ora 17.00 a fost prezidat de Preasfinitul i concelebrat de mai muli preoi, cu participarea credincioilor din parohia noastr i din parohiile nvecinate. Predicile au fost inute de printele predicator tefan Vacaru, care a prezentat n cele trei zile de misiuni importana familiei ca "o mica biseric". Sfintele Liturghii au fost precedate i urmate de rugciunea i devoiunea Sfntului Rozariu. Pe tot parcursul zilelor muli credincioi au avut posibilitatea s-i spun oful lor Maicii Domnului i sa-i deschid sufletul n sacramentul Spovezii.

Miercuri, 5 decembrie, la ora 10.30 a avut loc ncheierea misiunilor urmat de o procesiune cu Icoana Maicii Domnului prin satul nostru. A urmat acordarea indulgenei celor care au participat la misiunile populare, mpreun cu binecuvntarea final. n jurul orei 14.00, comunitatea de la Trgu Trotu i-a luat rmas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica, rmnnd cu sperana n suflet de a ne rentlni la ea acas n fiecare an la Cacica.

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ]

Pr. Anton Mrndescu