Peregrinatio Mariae - Chetriș

În perioada 16-19 decembrie 2012, Parohia Chetriș a trăit momente de har, bucurie și evenimente sfinte.

În după-amiaza zilei de 16 decembrie 2012, la ora 16.00, credincioșii, împreună cu pr. Gabriel Farcaș, decan de Traian, părintele paroh Valeriu Ciorbă și alți preoți au întâmpinat icoana miraculoasă a sfintei Fecioare Maria de la sanctuarul din Cacica.

După primirea icoanei, s-a celebrat sfânta Liturghie, care a însemnat și începerea celor trei zile de misiuni populare.

În fiecare zi s-au celebrat câte două sfinte Liturghii: la ora 9.00 și după-amiaza la ora 16.00.

La aceste sfinte Liturghii comunitatea a avut parte de momente emoționante, pline de har și gânduri deosebite din partea părintelui predicator Gabriel Farcaș. Prin cuvintele, sfaturile, exemplele date, ne-a deschis inima și sufletul, ca să înțelegem mai profund taina sfintei Căsătorii. A arătat în predicile sale încercările vieții, necazurile care uneori duc la separarea a două inimi unite în căsătorie.

O altă temă a fost cea a credinței, fiind și în anul acestei virtuți.

Misiunile s-au încheiat în ziua de 19 decembrie cu sfânta Liturghie de la ora 16.00, la care a participat și PS Petru Gherghel.

La sfârșit, părintele paroh Valeriu Ciorbă a mulțumit episcopului pentru participare și pentru încurajare. A mulțumit și părintelui predicator Gabriel Farcaș, dăruindu-i și un cadou: un ceas de perete, care indică timpul. Acest ceas are și un locaș unde se poate păstra cheia sfântă cu care putem deschide poarta raiului. Părintele a mulțumit și celorlalți preoți participanți.

Mulțumim tuturor celor care s-au îngrijit să avem parte de aceste zile sfinte.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Valentin Spătaru