Peregrinatio Mariae - Tomești

În pelerinajul său prin Dieceza de Iasi, icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica a poposit și în parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomești, în perioada 20-23 decembrie 2012. Această vizită a Mamei cerești a fost însoțită de misiuni populare, predicator fiind pr. Petru Tamaș.

Pe parcursul celor patru zile de har credincioșii parohiei au avut posibilitatea de a se pregati pentru sărbătoarea bucuriei nașterii Mântuitorului împreună cu Fecioara Maria care, așa cum a subliniat părintele predicator, este aproape de fiecare familie în momentele de bucurie cât și în cele de tristețe.

În seara de 20 decembrie 2012 întreaga comunitate, alături de părintele paroh, am așteptat cu nerăbdare icoana miraculoasă care a ajuns însoțită de pr. Cochior Sebastian. După primirea veneratei icoane, s-a celebrat sfânta Liturghie în cadrul căreia au început sfintele misiuni. După ce a expus în câteva cuvinte istoria incoanei Sfintei Fecioare de la Cacica, părintele predicator a subliniat rolul și importanța celei mai frumoase invenții a lui Dumnezeu: familia, realitatea în care El își proiectează imaginea iubirii sale, iubire fidelă, statornică și rodnică.

Atât vineri cât și sâmbătă credinicioșii comunității din Tomești, și nu numai, au avut posibilitatea de a se ruga Mariei în mod personal și în mod comunitar rugaciunea Laudelor și sfântul Rozariu. Deși a fost foarte frig, sâmbătă seara, după sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe strazile cartierului. A fost un moment de curaj în care credincioșii, cu lumânari aprinse, și-au arătat devotamentul față de Fecioara Maria.

Vizita icoanei Fecioarei Maria de la Cacica și misiunile populare s-au încheiat duminică, 23 decembrie 2012, cu sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe care a prezidat-o PS Petru Gherghel.

Ca și urare, părintele predicator ne-a dorit tuturor să avem familii sfinte ca astfel, Isus să găsească un lăcaș sfânt în fiecare familie. Ca amintire a acestui eveniment am primit o frumoasă copie a veneratei icoane de la Cacica.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har în care am avut posibilitatea de a medita mai mult asupra credinței în familiile noastre, de a ne întâlni cu Dumnezeu prin sacramente și, nu în ultimul rând, de a cere Sfintei Fecioare să mijlocească haruri pentru toate famiile din comunitatea noastră.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, roagă-te pentru noi și pentru familiile noastre.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]