Peregrinatio Mariae - Dărmăneşti

În perioada 7-10 februarie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmăneşti. Au fost zile de binecuvântare şi de har în care credincioşii din Dărmăneşti, împreună cu păstorii lor, s-au strâns în jurul Mamei cereşti.

Cu mare bucurie şi pietate, credincioşii din Parohia Dărmăneşti, alături de păstorii lor, au primit, joi, 7 februarie 2013, venerata icoană a Maicii Domnului de la Cacica pe care an de an mergeau în pelerinaj să o venereze la sanctuar.

După momentul emoţionant a primirii icoanei, s-a celebrat sfânta Liturghie la care au fost prezenţi mai mulţi preoţi şi un mare număr de credincioşi. La predică părintele Ludovic Butnăraşu, vicedecan de Moineşti, a scos în evidenţă rolul şi importanţa sfintei Fecioare Maria în planul de mântuire a lui Dumnezeu şi în viaţa creştinului.

În timpul acestor zile copiii, tinerii şi adulţii au fost mereu aproape de Maica Domnului, participând cu credinţă şi implicându-se într-un mod cu totul deosebit la sfintele Liturghii şi la momentele de rugăciune pe care le-au organizat împreună cu păstorii lor.

Sâmbătă, 9 februarie 2013, după sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe străzile Dărmăneştiului. Au participat mulţi credincioşi, însoţind-o în rugăciune şi cântare pe Maica cerească.

Duminică, 10 februarie 2013, la sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfinţitul Aurel Percă, care a celebrat jertfa sfântă. La predică, Preasfinţitul a vorbit despre lucrările minunate pe care Dumnezeu le-a realizat în viaţa sfintei Fecioare Maria, despre criza în care se află familia datorită îndepărtării de Dumnezeu şi de adevăratele valori. De asemenea, Preasfinţitul a subliniat importanţa rugăciunii şi a încrederii familiei în sfânta Fecioară Maria, Regina familiei, care călăuzeşte, apără şi binecuvântează familiile credincioase.

Momentul despărţirii a fost emoţionant şi înduioşător. Mulţi credincioşi care au fost mereu lângă icoana Maicii Domnului în aceste zile, care i-au prezentat necazurile şi bucuriile lor, care au primit atâtea haruri şi au simţit mângâierea duioasă a Mamei cereşti, s-au despărţit cu tristeţe de icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Aceste zile în care ne-am adunat cu bucurie şi pietate în jurul Mamei noastre cereşti să rămână mereu în amintirea noastră şi să ducem tuturor bucuria care ne mângâie inimile: că avem o Mamă care tot timpul este alături de noi şi care ne aşteaptă într-o zi în cer alături de fiul ei Isus. Mulţumim Mamei noastre cereşti pentru toate harurile pe care le-a mijlocit pentru noi, şi pentru că este mereu alături de comunitatea noastră.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, roagă-te şi mijloceşte pentru comunitatea noastră şi pentru familiile noastre!

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Sergiu Dămoc