Peregrinatio Mariae - Dărmănești

În perioada 7-10 februarie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmănești. Au fost zile de binecuvântare și de har în care credincioșii din Dărmănești, împreună cu păstorii lor, s-au strâns în jurul Mamei cerești.

Cu mare bucurie și pietate, credincioșii din Parohia Dărmănești, alături de păstorii lor, au primit, joi, 7 februarie 2013, venerata icoană a Maicii Domnului de la Cacica pe care an de an mergeau în pelerinaj să o venereze la sanctuar.

După momentul emoționant a primirii icoanei, s-a celebrat sfânta Liturghie la care au fost prezenți mai mulți preoți și un mare număr de credincioși. La predică părintele Ludovic Butnărașu, vicedecan de Moinești, a scos în evidență rolul și importanța sfintei Fecioare Maria în planul de mântuire a lui Dumnezeu și în viața creștinului.

În timpul acestor zile copiii, tinerii și adulții au fost mereu aproape de Maica Domnului, participând cu credință și implicându-se într-un mod cu totul deosebit la sfintele Liturghii și la momentele de rugăciune pe care le-au organizat împreună cu păstorii lor.

Sâmbătă, 9 februarie 2013, după sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului pe străzile Dărmăneștiului. Au participat mulți credincioși, însoțind-o în rugăciune și cântare pe Maica cerească.

Duminică, 10 februarie 2013, la sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Aurel Percă, care a celebrat jertfa sfântă. La predică, Preasfințitul a vorbit despre lucrările minunate pe care Dumnezeu le-a realizat în viața sfintei Fecioare Maria, despre criza în care se află familia datorită îndepărtării de Dumnezeu și de adevăratele valori. De asemenea, Preasfințitul a subliniat importanța rugăciunii și a încrederii familiei în sfânta Fecioară Maria, Regina familiei, care călăuzește, apără și binecuvântează familiile credincioase.

Momentul despărțirii a fost emoționant și înduioșător. Mulți credincioși care au fost mereu lângă icoana Maicii Domnului în aceste zile, care i-au prezentat necazurile și bucuriile lor, care au primit atâtea haruri și au simțit mângâierea duioasă a Mamei cerești, s-au despărțit cu tristețe de icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Aceste zile în care ne-am adunat cu bucurie și pietate în jurul Mamei noastre cerești să rămână mereu în amintirea noastră și să ducem tuturor bucuria care ne mângâie inimile: că avem o Mamă care tot timpul este alături de noi și care ne așteaptă într-o zi în cer alături de fiul ei Isus. Mulțumim Mamei noastre cerești pentru toate harurile pe care le-a mijlocit pentru noi, și pentru că este mereu alături de comunitatea noastră.

Sfântă Fecioară Marie de la Cacica, roagă-te și mijlocește pentru comunitatea noastră și pentru familiile noastre!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Sergiu Dămoc