Peregrinatio Mariae - Piatra Neamț "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamț a avut bucuria, în perioada 24-27 februarie 2013, de a primi în vizită icoana sfintei Fecioare Maria din Cacica. Tot în acest timp credincioșii din această comunitate au putut primi câteva învățături pline de har prin predicile părintelui Tancău Ferenț, paroh de Barați, cu ocazia misiunilor populare.

În prima zi, duminică, 24 februarie, după ce credincioșii s-au rugat împreună "Calea Crucii" în biserică, au ieșit în întâmpinarea icoanei pe care au purtat-o în procesiune spre altar. Credincioșii au avut ocazia de a se ruga și în mod personal la icoana Sfintei Fecioare dar și în mod organizat; surorile, copiii, tinerii și adulții au avut momentele lor specifice de rugăciune în această perioadă.

Cei care au dorit să se împace cu Dumnezeu au avut posibilitatea de a primi sacramentul penitenței de la numeroșii preoți care au fost prezenți. În această perioadă au fost alături de credincioșii din Piatra Neamț și de preoții parohiei pr. Enășel Mihai, pr. Bulai Romuald, OFMConv. (paroh și rector al bazilicii din Cacica), pr. Tancău Ferenț, pr. Budău Mihai, pr. Farcaș Eduard, pr. Iosif Bălteanu, pr. Petrișor Aurel, pr. Gherghelucă Adrian.

Mulțumim tuturor celor care au participat precum și tuturor celor care într-un fel sau altul au dat o mână de ajutor la buna desfășurare a acestui eveniment.

Pr. Eusebiu Bulai

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]