Peregrinatio Mariae - Piatra Neamţ "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamţ a avut bucuria, în perioada 24-27 februarie 2013, de a primi în vizită icoana sfintei Fecioare Maria din Cacica. Tot în acest timp credincioşii din această comunitate au putut primi câteva învăţături pline de har prin predicile părintelui Tancău Ferenţ, paroh de Baraţi, cu ocazia misiunilor populare.

În prima zi, duminică, 24 februarie, după ce credincioşii s-au rugat împreună "Calea Crucii" în biserică, au ieşit în întâmpinarea icoanei pe care au purtat-o în procesiune spre altar. Credincioşii au avut ocazia de a se ruga şi în mod personal la icoana Sfintei Fecioare dar şi în mod organizat; surorile, copiii, tinerii şi adulţii au avut momentele lor specifice de rugăciune în această perioadă.

Cei care au dorit să se împace cu Dumnezeu au avut posibilitatea de a primi sacramentul penitenţei de la numeroşii preoţi care au fost prezenţi. În această perioadă au fost alături de credincioşii din Piatra Neamţ şi de preoţii parohiei pr. Enăşel Mihai, pr. Bulai Romuald, OFMConv. (paroh şi rector al bazilicii din Cacica), pr. Tancău Ferenţ, pr. Budău Mihai, pr. Farcaş Eduard, pr. Iosif Bălteanu, pr. Petrişor Aurel, pr. Gherghelucă Adrian.

Mulţumim tuturor celor care au participat precum şi tuturor celor care într-un fel sau altul au dat o mână de ajutor la buna desfăşurare a acestui eveniment.

Pr. Eusebiu Bulai

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]