Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor populare

Duminică, 10 martie 2013, în Sanctuarul din Cacica, cu ocazia încheierii misiunilor populare din Postul Mare, episcopul Petru Gherghel a celebrat o sfântă Liturghie îndemnând pe cei prezenți să se unească în rugăciune pentru a implora harurile Duhului Sfânt asupra Bisericii dar în mod deosebit asupra cardinalilor electori care se vor întâlni în Conclav pentru alegerea noului papă.

În acest timp al Postului Mare, după o pregătire prealabilă a credincioșilor, au avut loc misiuni populare în comunitatea din Cacica cât și în comunitatea din Păltinoasa.

Urmând ciclul celor trei ani dedicați familiei și căsătoriei creștine celebrați în Dieceza de Iași, iar la nivelul Bisericii Universale aflându-ne în Anul Credinței părintele Irinel-Iosif Iosub, paroh de Siret, predicatorul acestor misiuni populare a scos în evidență demnitatea persoanei umane, importanța trăirii credinței în familia creștină și responsabilitățile care derivă prin celebrarea sacramentului Căsătoriei.

S-a celebrat, în perioada 7-10 martie 2013, în fiecare zi, o sfântă Liturghie la ora 16.00 în filiala Pălinoasa, iar la ora 17.30 în bazilica minoră din Cacica. Confesori extraordinari cu această ocazie au fost pr. Adrian Herciu și pr. Ioan Tamaș.

Liturghia de încheiere a Misiunilor a fost prezidată de episcopul diecezei, Petru Gherghel. Subliniind favorul pe care îl au credincioșii din Cacica de a o avea și simți mai aproape pe Preacurata Fecioară Maria în sanctuarul ei din Cacica, i-a încredințat pe toți membrii comunității în grija, mijlocirea și ocrotirea Preasfintei Maria. A invitat pe toți cei prezenți să se unească cu întreaga Biserică în rugăciune pentru a invoca puterea și harul Duhului Sfânt asupra întregii Biserici, dar într-un mod special asupra cardinalilor care se pregătesc pentru începerea Conclavului în vederea alegerii noului papă.

Părintele paroh și rector al Sancturului, Romuald Bulai, în cuvântul său de mulțumire adresat celor prezenți, a subliniat importanța acestor misiuni și i-a îndemnat pe cei prezenți la o continuare a meditării și aprofundării credinței creștine și a trăirii cu responsabilitate a valorilor casătoriei creștine.

Pr. Sebastian Cochior, OFMConv.