Peregrinatio Mariae - Oțeleni

În perioada 14-17 aprilie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Sfânta Ana" din Oțeleni. Au fost zile de binecuvântare și de har în care credincioșii din Oțeleni s-au strâns în jurul Mamei cerești.

În Duminica a III-a a Paștelui, noi, credincioșii din comunitatea Oțeleni, am avut deosebita plăcere de a primi în parohia noastră icoana sfintei Fecioare, Maica Domnului de la Cacica. În întâmpinarea icoanei, care a fost însoțită de către PS Aurel Percă încă de la Cacica, au mai ieșit primarul comunei Oțeleni, un grup de călăreți, un convoi de mașini, dar și un mare număr de credincioși din comunitatea noastră.

În centrul satului, icoana a fost așteptată de o mare mulțime de credincioși nerăbdători, care vroiau să-i stea alături toate cele trei zile de popas, cât a stat icoana în parohia noastră. În întâmpinarea icoanei, o familie a prezentat un cuvânt de salut în numele întregii comunități. Această familie a condus icoana până la intrarea în Biserică, unde era așteptată de către Preasfințitul Aurel Percă, care a rostit un cuvânt de salut, fiind înconjurat de preoții oaspeți. După acest salut, icoana și întreaga comunitate au intrat în Biserică, unde a început sfânta Liturghie.

Cuvântul de învățătură al pr. Marcelin Rotaru pentru aceste zile sfinte a avut ca punct de placare parabola „fiilor risipitori” (unul pentru că a risipit averea tatălui său, iar celălalt pentru că a risipit dragostea tatălui. Părintele a insistat mult pe latura dintre relațiile membrilor familiilor din ziua de azi și de necesitatea ca fiecare să ajungă la cunoașterea și prețuirea dragostei Tatălui nostru Ceresc. Dragoste ce poate fi cunoscută mai ușor cu ajutorul Maicii Domnului. „Demnitatea și respectul față de părinți se învață din iubirea și respectul față de Dumnezeu. Viața de familie trebuie inspirată de la familia sfântă de la Nazaret”.

În ajunul plecării icoanei, a fost organizată o procesiune prin comunitatea noastră, la care au participat, atât creștinii catolici, cât și frații noștri ortodocși, fiind însoțiți de sunetele plăcute ale fanfarei.

După Liturghia de final, la care au participat preoții din decanat, dar și vecini, întreaga comunitate și-a luat rămas bun de la icoana Maicii Domnului de la Cacica, purtând-o în procesiune spre același loc de unde fost primită, adică în centrul satului.

Maica Domnului s-a întors la Cacica, dar o copie a icoanei a rămas expusă în Biserica noastră și astăzi, în același loc unde a fost icoana originală, pentru evlavia credincioșilor.

Părintele predicator a mulțumit comunității pentru modul în care au participat în aceste trei zile de har, plecând cu o impresie plăcută și înălțătoare din comunitatea noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Sr. Amabilis