Pelerinajul bolnavilor din Rădăuți la Cacica

În acest an, la inițiativa pr. paroh Iosif Răchiteanu, grupurile de rugăciune din parohia noastră au însoțit câțiva din bolnavii noștri la pelerinajul anual al bolnavilor la Cacica, din 11 mai 2013, organizat la nivel diecezan. După ce mai mulți ani s-a celebrat această zi doar la nivel parohial, în acest an ne-am alăturat tuturor celor care s-au aflat în pelerinaj spre Maria, Mama noastră, pentru a ne arăta prețuirea față de persoanele aflate în suferință.

Ziua dedicată bolnavului este ziua în care suntem chemați să ne unim în rugăciunea de oferire a suferinței pentru binele Bisericii. În această zi toți trebuie să descopere fața sfântă a lui Cristos prezent în fiecare om care suferă. Cristos suferă și astăzi și așteaptă în persoana semenilor noștri să fie vizitat. În momentele de suferință este greu să dobândim speranță și bucurie, dar trebuie să ne unim suferința noastră cu suferința lui Cristos.

În sanctuarul din Cacica în această zi a prins viață invocația Tămăduitoarea bolnavilor, care s-a rostit după fiecare mister al Rozariului. În această zi, predica și mărturisirea a fost cea a bolnavilor, care oferă suferința lor pentru Biserică, iar cei care îi însoțesc pe bolnavi, sunt cei care pun în practică cuvintele lui Isus: Mergi și fă și tu la fel!, asemenea bunului Samaritean.

După celebrarea sfintei Liturghii, cu rugăciuni speciale către Sfânta Fecioară pentru bolnavi, la ora 14,00 am participat la adorația euharistică și binecuvântarea bolnavilor cu sfântul sacrament.

Ne-am rugat împreună:

Dumnezeu se bucură de fiecare ucenic al său
Care ascultă și împlinește voința sa,
Care vizitează un om aflat în suferință și îi stă alături,
Care își deschide inima pentru el și are o inimă pentru el,
Care își face timp pentru el și poate să-l asculte,
Care suferă alături de el și-l ajută la purtarea crucii,
Care e sensibil la ceea ce îi lipsește și la ceea ce are nevoie,
Care oferă speranță și încredere în temerile sale,
Care se roagă pentru el și-l poartă în fața lui Dumnezeu,
Care cere el însușii forță pentru a trăi în iubire și pentru a oferi iubire.
Căci oricine ajută un om bolnav, acela îl ajută pe Isus aflat în suferință;
Oricine spune un cuvânt unui bolnav, acela vestește Cuvântul Domnului;
Oricine ajută un bolnav, acela îi oferă sprijinul lui Dumnezeu;
Cine dăruiește mângâiere unui bolnav, acela oferă alinarea lui Dumnezeu;
Oricine se roagă împreună cu un bolnav, acela îl poartă în casa Domnului.
Oricine rămâne la un bolnav, acela stă sub crucea Domnului.
Oricine însoțește un bolnav în suferința sa, acela experimentează prezența lui Dumnezeu.

Pelerinajul s-a încheiat, dar imaginea atâtor bolnavi care au venit cu încredere și credință la Sfânta Fecioară Maria, ne-au rămas întipărite în inimi. Important este să nu ne pierdem încrederea și speranța, să nu ne descurajăm și să nu ne despărțim de iubirea lui Cristos, căci dincolo de suferința tuturor este învierea și viața veșnică.

Lucia Maria Șmid

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]