Peregrinatio Mariae - Coman

În frumoasa lună mai dedicată Preasfintei Fecioare Maria, Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Coman a avut deosebita bucurie de a avea în mijlocul ei în perioada 16-19 mai 2013 Icoana Maicii Domnului de la Cacica.

La sosirea icoanei a fost prezent și PS Aurel Percă care împreună cu pr. paroh Daniel Cobzaru și alți preoți prezenți înconjurați de o mulțime de credincioși îmbrăcați în straie de sărbătoare, purtând în mâini rozariul și câte o floare, au primit cu deosebit respect și drag icoana Maicii Domnului de la Cacica.

Dacă până acuma mergeam noi în pelerinaj la Maica Domnului, de data aceasta a venit ea la noi.

În fața icoanei, în toată această perioadă s-au perindat sute de credincioși, atât localnici, cât și oaspeți de prin parohiile vecine, pe fețele cărora se putea citi o bucurie imensă, poate chiar unică de a avea în mijlocul lor icoana Maicii Domnului de la Cacica. Fiecare dintre ei i-a spus atât bucuriile cât și necazurile și i-a cerut ajutorul pentru a putea fi însoțiți de prezența și ajutorul ei și pe mai departe.

Ca să fie bucuria și mai mare, Icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost dusă și în filialele Bârzulești și Pietricica, unde, pe lângă credincioșii catolici, au fost prezenți și cei ortodocși, care deopotrivă au ridicat rugi fierbinți spre cer cerând ajutorul și mijlocirea Mamei Cerești.

Pe tot parcursul acestor zile de exerciții spirituale, pr. Fabian Doboș a vorbit cinstitorilor Maicii Domnului prezenți la sfintele Liturghii despre: "Credința Mariei", "Familia - prima Biserică", "Familia creștină / familia păgână", "Comunitatea - trupul mistic al lui Isus Cristos", "Comunitatea - lumini și umbre", "Duhul Sfânt - iubirea ce ne leagă în familie și comunitate.

Duminică, 19 mai, în jurul orei 15.00, credincioșii s-au adunat în biserica "Sfânta Fecioară Maria, Regină" pentru a-și lua rămas bun de la Icoana Maicii Domnului printr-o scurtă ceremonie de rugăciuni și cântece mariane conduse de părintele paroh.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica a părăsit satul în aplauze și mulțumiri urmând ca și noi să-i întoarcem vizita.

Prof. Silvestru Butacu

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]