Peregrinatio Mariae - Comănești

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Comănești a fost gazda icoanei de la Cacica în perioada 19-22 mai 2013.

Comunitatea de catolici din Comănești s-au adunat duminică, 19 mai 2013, în fața bisericii, cu inima vibrând de emoție și nerăbdare pentru a întâmpina icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica. Icoana a sosit în jurul orei 18.00.

Programul celebrărilor din aceste zile a constat în recitarea sfântului Rozariu zilnic la ora 11.00, urmat de un moment de adorație euharistică. De asemenea, în fiecare seară s-a celebrat sfânta Liturghie la ora 18.00. În fiecare seară au fost predicatori care le-au vorbit credincioșilor despre rolul sfintei Fecioare Maria în viața noastră.

O seară deosebită a fost cea de marți, 21 mai, când după sfânta Liturghie toți cei din biserică am pornit în procesiune pe străzile orașului. A fost un moment deosebit să vezi mărturisirea de credință a celor care au participat la procesiune. Pe toată durata procesiunii ei au cântat și s-au rugat sfintei Fecioare pentru ei, pentru cei dragi ai lor, vii sau răposați, și pentru binele orașului și al locuitorilor săi.

În toate aceste zile celebrările liturgice au fost animate de corul Parohiei.

Biserica a fost deschisă tot timpul pentru cei care doreau să intre și să-i prezinte sfintei Fecioare cererile personale. Au fost numeroși cei care s-au apropiat în aceste zile de Mama noastră cerească, iar printre ei s-au aflat și grupuri de copii și tineri care au venit în mod organizat de la școală pentru a se ruga Măicuței noastre.

Despărțirea de icoana de la Cacica a fost un moment aparte. Cu toții simțeau parcă o strângere de inimă că trebuie să plece, dar totodată cu toții erau fericiți că ea a fost în mijlocul lor pentru câteva zile. Având în suflet astfel de sentimente contrare cei prezenți i-au prezentat sfintei Fecioare încă odată rugăciunile lor, după care au însoțit icoana până la mașina care a dus icoana înapoi la Cacica, urmând ca de acolo să meargă în localitatea Talpa.

Claudiu Bulai

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]