Peregrinatio Mariae - Șcheia

Credincioșii Parohiei "Înălțarea Sfintei Cruci" din Șcheia au avut bucuria de a primi în mijlocul lor icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica și de a participa la zilele de misiuni populare, în perioada 9-12 iunie 2013.

Suntem obișnuiți ca din parohie să mergem în pelerinaj la Cacica cel puțin de două ori pe an: cu ocazia zilei bolnavului și pe 15 august. Anul acesta sfânta Maria, Mama noastră cerească, prin icoana ei de la Cacica, a venit să ne întoarcă vizita la 9 iunie. Stegulețele care fluturau pe drumurile principale era semn că ceva deosebit urma să se întâmple în satul nostru. În fața bisericii, pr. paroh Anton Moraru împreună cu numeroși credincioși și mulți copii, așteptau cu flori în mână sosirea icoanei. Emoțiile se citeau pe fața tuturor: Oare cum va fi să o avem în mijlocul nostru pentru câteva zile?

La ora 17.30, când a ajuns icoana, toți au început să cânte din tot sufletul dorind ca acest cânt al nostru "s-ajungă pân' la Rai". Ea a trecut prin mijlocul mulțimii sub o boltă de flori pentru a ajunge în biserică în fața altarului, unde a fost întronată.

Cu sfânta Liturghie de la ora 18.00 au început și misiunile populare, în cadrul cărora pr. Ferenț Tancău, paroh de Barați, ne-a propus să reflectăm asupra familiei și credinței. Gândul că pentru trei zile, prin prezența icoanei de la Cacica, biserica noastră devenea un mic sanctuar, ne-a făcut să fim mult mai atenți la momentele care au urmat.

Timp de trei zile, pe rând, grupuri de copii, tineri, bătrâni, familii, surori, au animat programul de rugăciune pentru a-i face companie sfintei Maria. Părintele predicator ne-a îndemnat ca familiile din ?cheia să urmeze modelul sfintei familii de la Nazaret, cu următoarele cuvinte: "Acolo unde soțul este asemenea sfântului Iosif, soția este asemenea sfintei Fecioare Maria, iar copii asemenea copilului Isus, acolo este paradisul".

Dorim să păstrăm acest paradis în mijlocul nostru și mulțumim din suflet episcopului nostru, Preasfințitul Petru Ghergel, și numeroșilor preoți din împrejurimi care ne-au onorat cu prezența lor la sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor și de plecare a icoanei Maicii Domnului de la Cacica.

Sfintei Fecioare Maria îi încredințăm toate familiile din lume și pe toți cei care au făcut posibilă această sărbătoare la Șcheia.

Surorile "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" din Șcheia

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]