Peregrinatio Mariae - Valea Lupului

În perioada 16-23 iunie 2013, s-au desfășurat primele misiuni populare în comunitatea noastră. Fiind o comunitate recent înființată, la început de drum, pentru mulți dintre noi acestea au fost primele misiuni la care am participat. Nu prea știam noi cam ce înseamnă asta. Tocmai de aceea, dornici de a primi propunerea păstorului diecezei, Preasfințitul episcop Petru Gherghel, și curioși să vedem cam ce se va întâmpla, am început pregătirile cu mic cu mare. Implicarea a fost activă din partea multor persoane, care au arătat că începem să devenim o comunitate unită în jurul părintelui paroh Alois Hirja, care a coordonat și a pus umărul efectiv la bunul mers al lucrurilor.

Misiunile au început o dată cu pelerinajul Icoanei de la Cacica. Astfel, duminică seara, conduși de Excelența sa Petru Gherghel, care n-a făcut bucuria de a ne fi alături, am primit darul Mamei noastre cerești, Icoana miraculoasă, ce a venit să ne viziteze în casa noastră. Icoana a rămas până miercuri seara, misiunile continuând până duminică.

În toate aceste zile, predicator a fost părintele Sebastian Bilboc, paroh de Bălțați, căruia vrem să-i mulțumim pentru efortul care l-a făcut de a ne prezenta teme atât de importante în viața de familie a fiecărui creștin catolic:

La celebrările din aceste zile de intensă trăire religioasă ne-au făcut bucuria de a trăi misterele sfinte împreună cu noi: pr. dr. Alois Fechetă, pr. dr. Benone Lucaci, rector al Institutului Teologic, și preoții: Iosif Fechetă, Petrică Sebastian Tamaș, Valeriano Giacomelli, Marius Bereșoaie, Claudiu Dumea, Ieronim Budulai, Alois Farțadi, Petru Sescu, icoana fiind însoțită de preotul Sebastian Cochior și fratele călugăr Marius Sava.

După sfintele Liturghii au dat câte o scurtă mărturie despre activitatea, alegerile și fondatorul ordinului lor:

Toți cei care au dorit să se împace cu Domnul au avut această posibilitate. Când în familie Dumnezeu nu ocupă locul central, nu există nici binecuvântare, iar familia poate deveni iadul pe pământ. Cu ajutorul Bisericii, familia este chemată să trăiască o viață curată pentru a rezista în fața curentelor timpului nostru, să se preocupe de formarea creștină a copiilor cu care au fost binecuvântați.

Icoana de la Cacica a plecat de la noi miercuri seara, dar a rămas în inimile noastre ce vor fi purtate către Cacica pentru a o întâlni din nou. Ne-a rămas și o copie a acesteia, care ne va aduce aminte de iubirea și darurile Mamei sfinte. La plecarea acesteia, mulți dintre noi aveau lacrimi în ochi.

Misiunile ne-au oferit și indulgența plenară iar acum urmează să aplicăm în viața de fiecare zi tot ce am ascultat în aceste zile.

Mulțumim Doamne pentru tot ce ne-ai oferit în aceste zile!

Mirela Lia Gabor

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]