Peregrinatio Mariae - Cleja "Sfântul Marcu"

După doi ani icoana Fecioarei Maria de la sanctuarul din Cacica a vizitat iarăşi comunitatea din Cleja. De această dată, icoana a fost primită în perioada 23-26 iunie 2013 în Biserica "Sfântul Marcu" din Cleja. Bucuria a fost imensă, deoarece ne-am adunat cu mic cu mare toţi creştinii din comuna Cleja şi din satele învecinate, pentru a-l lăuda şi preamări pe Dumnezeu pentru sfânta Fecioară Maria, pentru acest mare dar pe care l-a oferit ca model de sfinţenie întregii Biserici.

În aceste frumoase şi binecuvântate zile de har, am simţit că cerul se apropie de pământ şi invers, deoarece mulţi au reuşit să facă o experienţă personală prin atingerea icoanei miraculoase simţindu-se atraşi mai mult spre rugăciune, spre o iubire mai profundă a propriei chemări la sfinţenie, la trăirea credinţei.

Familii întregi, părinţi cu copii s-au apropiat de Mama noastră cerească pentru a-i împărtăşi atât bucuriile, cât şi greutăţile cu care se confruntă în viaţa cotidiană.

În urma rugăciunilor înălţate lui Dumnezeu prin mijlocirea Neprihănitei, mulţi au reuşit să prindă iarăşi curaj pentru a se spovedi şi a se hrăni cu pâinea vieţii, cu Sfânta Împărtăşanie, pentru a lua noi decizii în trăirea cu fermitate a credinţei primite la Botez.

În cele din urmă, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Cacica, a fost un moment înălţător încununat parcă de miracol. Când se părea că ploaia ne sperie şi nu ne dă posibilitatea de a străbate străzile satului în rugăciune, am simţit cu toţii intervenţia divină. Norii au aşteptat să se încheie procesiunea de laudă adusă lui Dumnezeu prin Fecioara Maria, apoi au trecut la treabă.

Avem deplina convingere că mulţi dintre credincioşii noştri vor întoarce această vizită la Sanctuarul de la Cacica ori de câte ori vor avea posibilitatea, pentru a-şi încărca din sufletul cu haruri prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria!

Pr. paroh Anton Diacu

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]