Peregrinatio Mariae - Cleja "Sfântul Marcu"

După doi ani icoana Fecioarei Maria de la sanctuarul din Cacica a vizitat iarăși comunitatea din Cleja. De această dată, icoana a fost primită în perioada 23-26 iunie 2013 în Biserica "Sfântul Marcu" din Cleja. Bucuria a fost imensă, deoarece ne-am adunat cu mic cu mare toți creștinii din comuna Cleja și din satele învecinate, pentru a-l lăuda și preamări pe Dumnezeu pentru sfânta Fecioară Maria, pentru acest mare dar pe care l-a oferit ca model de sfințenie întregii Biserici.

În aceste frumoase și binecuvântate zile de har, am simțit că cerul se apropie de pământ și invers, deoarece mulți au reușit să facă o experiență personală prin atingerea icoanei miraculoase simțindu-se atrași mai mult spre rugăciune, spre o iubire mai profundă a propriei chemări la sfințenie, la trăirea credinței.

Familii întregi, părinți cu copii s-au apropiat de Mama noastră cerească pentru a-i împărtăși atât bucuriile, cât și greutățile cu care se confruntă în viața cotidiană.

În urma rugăciunilor înălțate lui Dumnezeu prin mijlocirea Neprihănitei, mulți au reușit să prindă iarăși curaj pentru a se spovedi și a se hrăni cu pâinea vieții, cu Sfânta Împărtășanie, pentru a lua noi decizii în trăirea cu fermitate a credinței primite la Botez.

În cele din urmă, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Cacica, a fost un moment înălțător încununat parcă de miracol. Când se părea că ploaia ne sperie și nu ne dă posibilitatea de a străbate străzile satului în rugăciune, am simțit cu toții intervenția divină. Norii au așteptat să se încheie procesiunea de laudă adusă lui Dumnezeu prin Fecioara Maria, apoi au trecut la treabă.

Avem deplina convingere că mulți dintre credincioșii noștri vor întoarce această vizită la Sanctuarul de la Cacica ori de câte ori vor avea posibilitatea, pentru a-și încărca din sufletul cu haruri prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria!

Pr. paroh Anton Diacu

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]