Campusul "Micul Prinț" la Cacica

Nici măcar ploaia nu a împiedicat ca de la 24 până la 28 iunie 2013, Micul Prinț cu lumea lui magică să aterizeze în Parohia Cacica (Suceava). O lume de bucurie, veselie, culori, jocuri, dar și înțelepciune și învățături importante, a marcat începutul vacanței de vară pentru circa 100 de copii din Cacica și din satele învecinate. Tabăra de vară a fost organizată de Programul "Don Bosco" al Centrului Diecezan Caritas Iași în colaborare cu Parohia Romano-Catolică din Cacica și a adunat copii aparținând diferitelor confesiuni religioase prezente în teritoriu, uniți toți de aceeași dorință să descopere prietenia adevărată, să o experimenteze în forma jocului, să o ducă cu ei în inimă și în viață.

14 tineri voluntari din comunitatea parohială au fost coloana de sprijin a acestei experiențe, înfruntând zile întregi de provocări și muncă asiduă, pentru a-i conduce pe cei mici pe acest drum care, așa cum a sintetizat pr. Cristian Pal în salutul final, ne-a învățat să mergem de la ochi la inimă, urmând învățătura Micului Prinț: "Esențialul este invizibil ochilor. Nu se vede bine decât cu inima".

Micii 100 de extratereștri, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani au petrecut momente de neuitat pentru care au vrut să mulțumească micului lor erou cu câteva mesaje:

Mulțumirile noastre se îndreaptă spre toți aceia care au dat din timpul și energiile lor pentru organizarea și desfășurarea campusului, precum și voluntarilor veniți de la Iași, din grupul de clowni, care ne-au încântat ochii și inima cu programul lor din ultima zi a întâlnirilor noastre. Celor 100 de noi prieteni, micii extratereștri, le adresăm urarea de o vacanță minunată alături de familie și de noii lor prieteni!

Marzia Tiberti, project manager "Don Bosco" Buruienești