Liturghie de mulțumire a preoților nou-sfințiți

Doisprezece preoți nou-sfințiți au celebrat o Liturghie de mulțumire vineri, 26 iulie 2013, la ora 19.00 în sanctuarul marian de la Cacica. La celebrare au participat și pr. Cristian Pal, reprezentant al conventului din Cacica, și pr. Laurențiu Dăncuță, reprezentant al Seminarului din Iași, precum și credincioși din Cacica.

Preoții din promoția 2013 care am absolvit Institutul Teologic din Iași ne-am adunat în seara zilei de vineri în biserica din Cacica pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul primit și sfintei Fecioare Maria pentru grija maternă pe care a avut-o față de noi.

Cu zâmbetul pe buze și cu bucurie în suflet ne-am adunat la sanctuarul marian de la Cacica. Am avut o bucurie dublă. Mai întâi faptul că ne revedeam și apoi pentru că celebram prima sfântă Liturghie la Cacica.

Pr. Cristian Pal a numit această celebrare o Liturghie de primiție în comunitatea din Cacica. A fost o celebrare frumoasă pentru noi, dar și pentru credincioșii prezenți în biserică. Citeam pe chipurile lor bucurie și simpatie față de noi. Unii dintre ei și-au exprimat această bucurie prin cuvinte, alții și-au exprimat-o printr-un zâmbet. Răspundeam cu un zâmbet și știam că Dumnezeu ne-a chemat pentru ei.

Mulțumim preoților și comunității din Cacica că ne-au oferit posibilitatea de a celebra o Liturghie în acest loc de pelerinaj!

Pr. Claudiu Bulai