Peregrinatio Mariae - Pleșa

În perioada 15-18 septembrie 2013, icoana Maicii Domnului de la Cacica a fost în pelerinaj în Parohia "Sfânta Ana", nou înființata parohie din Pleșa, județul Suceava. Au fost zile de binecuvântare și de har, în care credincioșii din Pleșa împreună cu noul lor păstor, pr. Staszkovian Andrei, s-au strâns în jurul Mamei cerești.

Credincioșii din Pleșa s-au pregătit pe îndelete pentru acest eveniment istoric, trăind o imensă bucurie sufletească. Odată cu sosirea icoanei sfintei Maria de la Cacica au început și misiunile populare. La fiecare sfântă Liturghie, părintele predicator Iulian Robu a îndemnat toate familiile să o ia ca model pe sfânta Fecioară, căci ea este un model de credință, speranță și slujire pentru toate familiile creștine.

Pe parcursul acestor zile, localnicii au fost prezenți în biserică, unde au găsit alinare și mângâiere. Au format grupuri, au cântat Godzinki (Laudele către Maica Preasfântă), s-au rugat Rozariul și diferite rugăciuni, au purtat icoana sfintei Fecioare prin sat, cerând ajutorul și ocrotirea Mamei noastre cerești.

Aceste zile au fost un bun prilej de a ne întări credința și de a ne apropia de sfânta Fecioară, rugându-ne cu ardoare și mulțumindu-i că întotdeauna este alături de noi, că ne ocrotește și ne iubește necondiționat. Acest timp binecuvântat ne-a învățat să ne punem nădejdea și toată încrederea în Maica noastră, care mijlocește pentru noi și dăruiește tuturor familiilor pace și liniște, pentru a putea trăi ca adevărate familii creștine, având ca model preasfânta familie din Nazaret.

Regina familiei, mijlocește pentru noi!

Cristina Alexandrovici

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]