Peregrinatio Mariae - Piatra Neamț "Sfântul Iosif Muncitorul"

Comunitatea credincioșilor din Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț a primit vizita icoanei miraculoase a Preasfintei Fecioare Maria, în perioada 10-13 octombrie 2013, chiar în luna dedicată sfântului Rozariu. A fost prezent și PS Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași.

Icoana făcătoare de minuni a fost adusă de preoții și călugării franciscani și a fost întâmpinată de preoții comunității, Mihai Enășel (paroh și decan) și Iosif Bălteanu (vicar), alături de familiile comunității, părinți și copii, cu entuziasmul caracteristic timpului de așteptare pentru un asemenea eveniment.

Prin momentele de învățătură din timpul sfintelor Liturghii, părintele predicator Daniel Cimpu ne-a expus, prin cuvântul său, principiile de bază ale trăirii unei vieți creștine, în familie, societate și comunitate, spre a practica, din conștiință și cu dragă inimă, virtuțile sfintei Fecioare, mama tuturor copiilor lui Dumnezeu.

Participarea credincioșilor prin sfintele Liturghii, prin rugăciunea sfântului Rozariu, prin participarea la sacramente, prin cântece și prin adorație "s-a redefinit", așa cum afirma pr. Daniel Cimpu prin predicile sale.

Credincioșii, catolici și ortodocși, au făcut o procesiune pe unele străzi ale orașului cu făcliile aprinse în mână și au prezentat cu încredere mijlocirii Maicii Domnului toate problemele, grijile, bucuriile și reușitele lor.

PS Aurel Percă a vizitat comunitatea parohială din Piatra Neamț în sărbătoare, celebrând sfânta Liturghie solemnă de duminică, 13 octombrie 2013, și a binecuvântat credincioșii prezenți prin mijlocirea Maicii Domnului.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

O credincioasă din parohie