Peregrinatio Mariae - Poiana (Negri)

Comunitatea din Poiana (Negri) a avut deosebita bucurie de a o avea în mijlocul ei pe sfânta Fecioară Maria prin Icoana de la Cacica, în perioada 17-20 octombrie 2013, timp în care părintele Petru Sescu a ținut o serie de misiuni populare cu tema "Familia și credința".

Părintele predicator, Petru Sescu, parohul bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, a accentuat importanța educației în familie și a rugăciunii făcute în comun, dând drept exemplu sfânta Familie din Nazaret. De asemenea, s-a accentuat importanța credinței care transformă familia în "sanctuar al iubirii, școală a credinței și leagăn al vieții".

Sâmbătă seara, icoana sfintei Fecioare Maria de la Cacica, a fost purtată pe ulițele satului înconjurată, fiind de un număr mare de credincioși care i-au adus cinstire prin cântece și rugăciuni.

În ultima zi a vizitei și a misiunilor, comunitatea din Poiana l-a avut în mijlocul ei și pe Preasfințitul Aurel Percă, Excelența sa prezidând Liturghia de încheiere.

Momentul despărțirii a fost unul emoționant pentru toți cei prezenți. Nu puțini au fost cei care au avut lacrimi în ochi.

Aceste zile au constituit într-adevăr o ocazie deosebită de a ne întări credința și a ne apropia mai mult de sfânta Fecioară și de a-i face loc lui Cristos, Fiul ei, în inimile și familiile noastre.

Mulțumim sfintei Fecioare Maria de la Cacica pentru această vizită și pentru toate harurile pe care le-a mijlocit pentru comunitatea noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Iulian Lucaci