Peregrinatio Mariae - Bacău - Măgura

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, în timp ce icoana de la Cacica a sfintei Fecioare se găsea oficial în biserica franciscană din str. Arcadie Șeptilici, care se găsește pe teritoriul noii parohii Bacău - Măgura, cu bunăvoința organizatorilor, icoana a fost purtată și în biserica mănăstirii "Sfânta Față".

Momentan, biserica mănăstirii "Sfânta Față" este folosită de noua parohie ca biserică parohială, în așteptarea ca sfânta Fecioară să ne arate calea pentru a construi un lăcaș parohial propriu comunității Măgura).

Cu explicabilă nerăbdare, icoana a fost întâmpinată de mica nouă comunitate parohială, care împreună cu oaspeții casei (bătrâni sau bolnavi) au exultat ca Elisabeta: "De unde nouă acest dar, să vină la noi Maica Domnului nostru?". Majoritatea oaspeților structurii nu ar fi avut niciodată posibilitatea să se roage în prezența acestei icoane. Și persoane care nu calcă în biserică, emoționate, au venit și s-au rugat împreună cu noi, bucurându-se de această vizită.

Am primit această ocazie ce ni s-a oferit ca pe un dar al Neprihănitei a cărei novenă am început-o în parohie în special cu oaspeții îngrijiți cu dragoste de surorile Congregației "Sfânta Față".

Mulțumim celor care au avut această inițiativă extraordinară și celor care s-au implicat cu munca și dăruire pentru realizarea ei.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Paul-Valerian Țîmpu