Peregrinatio Mariae - Valea Seacă

În perioada 1-4 decembrie 2013, în Parohia Valea Seacă jud. Bacău, s-au ţinut misiuni populare prilejuite de vizita icoanei preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Preot misionar a fost pr. Iosif Enăşoae. Anul liturgic 2013-2014 a debutat în mod fericit pentru preoţii şi credincioşii din Valea Seacă odată cu aceste două evenimente importante din punct de vedere spiritual.

Prezenţa icoanei a revigorat în inimile noastre iubirea filială, evlavia şi încrederea în puterea de mijlocire a Mamei noastre cereşti; misiunile au însemnat un nou avânt în credinţă, ocazie de convertire şi reînnoire a hotărârilor bune.

Ajutaţi de predicile antrenante, practice şi provocatoare ale pr. Iosif, ne-am reamintit de idealul nostru creştin, dar şi de modalităţile necesare de urmat pentru atingerea acestui scop.

Preasfinţitul Petru Gherghel, prezent la Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei şi a misiunilor, ne-a îndemnat să-l întâlnim şi să-l primim mereu pe Isus prin preasfânta sa Mamă.

Au fost trei zile speciale în care credincioşii din Valea Seacă prin prezenţa în număr mare la toate liturghiile care s-au celebrat cu această ocazie, la spovadă şi împărtăşanie, au arătat că Dumnezeu şi Maica Domnului sunt sărbătoarea noastră şi totodată ne-am reamintit că şi noi suntem sărbătoarea lui Dumnezeu atunci când ne convertim în mod sincer şi perseverăm în harul său.

Mulţumim lui Dumnezeu şi Maicii Preasfinte pentru aceste momente de binecuvântare şi har; ecoul acestor zile se va prelungi mult în sufletele şi conştiinţa noastră.

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Adrian Bulai