Peregrinatio Mariae - Valea Seacă

În perioada 1-4 decembrie 2013, în Parohia Valea Seacă jud. Bacău, s-au ținut misiuni populare prilejuite de vizita icoanei preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Preot misionar a fost pr. Iosif Enășoae. Anul liturgic 2013-2014 a debutat în mod fericit pentru preoții și credincioșii din Valea Seacă odată cu aceste două evenimente importante din punct de vedere spiritual.

Prezența icoanei a revigorat în inimile noastre iubirea filială, evlavia și încrederea în puterea de mijlocire a Mamei noastre cerești; misiunile au însemnat un nou avânt în credință, ocazie de convertire și reînnoire a hotărârilor bune.

Ajutați de predicile antrenante, practice și provocatoare ale pr. Iosif, ne-am reamintit de idealul nostru creștin, dar și de modalitățile necesare de urmat pentru atingerea acestui scop.

Preasfințitul Petru Gherghel, prezent la Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei și a misiunilor, ne-a îndemnat să-l întâlnim și să-l primim mereu pe Isus prin preasfânta sa Mamă.

Au fost trei zile speciale în care credincioșii din Valea Seacă prin prezența în număr mare la toate liturghiile care s-au celebrat cu această ocazie, la spovadă și împărtășanie, au arătat că Dumnezeu și Maica Domnului sunt sărbătoarea noastră și totodată ne-am reamintit că și noi suntem sărbătoarea lui Dumnezeu atunci când ne convertim în mod sincer și perseverăm în harul său.

Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Preasfinte pentru aceste momente de binecuvântare și har; ecoul acestor zile se va prelungi mult în sufletele și conștiința noastră.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Adrian Bulai