Peregrinatio Mariae la final - Barați

În cea de-a treia săptămână a Adventului, mai precis în perioada 15-18 decembrie 2013, credincioșii Parohiei Barați au avut parte de o dublă binecuvântare, deoarece această perioadă a cumulat două mari evenimente: vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica și perioada misiunilor populare.

Momente de mare har am trăit împreună cu părintele predicator, Ștefan Vacaru, paroh de Barticești, când am meditat despre familia creștină a zilelor noastre, având în față modelul perfect, familia lui Isus și totodată una dintre cele mai dragi ființe, Maria, reprezentată atât prin statuia de la Barați, cât și prin icoana de la Cacica.

Punctul central al acestor zile a fost ziua de marți, când după sfânta Liturghie s-a mers în procesiune pe ulițele satului cu icoana de la Cacica, după care tinerii au ținut un moment de rugăciune în cinstea Maicii Domnului.

La Liturghia de încheiere a acestor zile, Preasfințitul Petru Gherghel a afirmat că ,,Barațiul este casa Maicii Domnului din Moldova". Mulțumim că am primit această onoare, la fel cum mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestor zile.

Cu totul al tău, Marie!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Florin Breahnă