Organizarea pelerinajului special pentru bolnavi la Cacica

Din inițiativa fericitului părinte papa Ioan Paul al II-lea, începând cu anul 1992, pentru ziua de 11 februarie, a fost instituită Ziua Mondială a Bolnavului, o zi specială de rugăciuni pentru bolnavi, prin care se dorește sensibilizarea credincioșilor față de cei care suferă.

Din dispoziția episcopului Petru Gherghel, din motive pastorale, Ziua Bolnavului se celebrează în Dieceza de Iași în ziua de 13 mai, ziua apariției Sfintei Fecioare Maria la Fatima.

Și anul acesta, va fi organizat un pelerinaj special pentru bolnavi, la Cacica, în ziua de 10 mai 2014. Organizatori vor fi: Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, în colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica și parohiile Diecezei de Iași.

Preoții parohi și persoanele consacrate sunt rugate:

Pentru aceeași zi, invitația călduroasă de a participa la pelerinaj este adresată și personalului medical catolic al Diecezei de Iași. Prin prezența lor, medicii, asistenții medicali, personalul auxiliar medical, sunt chemați să contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care suferă.

Programul pelerinajului la Cacica, din ziua de sâmbătă, 10 mai 2014:

Pentru informații suplimentare despre pelerinaj se poate lua legătura cu:

Pr. Eugen Robu