Papa Francisc a binecuvântat noile veșminte și coroane ale Icoanei Maicii Domnului de la Cacica

Papa Francisc a binecuvântat noile veșminte și coroane ale Icoanei Maicii Domnului de la Cacica, în cadrul audienței generale de la Vatican, în ziua de 30 aprilie 2014, fiindu-i prezentate de o delegație condusă de PS Petru Gherghel.

Noile veșminte și coroane ale Icoanei de la Cacica au fost realizate de artiști de la sanctuarul Maicii Domnului de la Czestochowa și de la Gdansk, în Polonia. Încoronarea oficială a Icoanei de la Cacica va avea loc cu ocazia pelerinajului internațional de la 15 august 2014.

Din grupul de pelerini prezenți miercuri, 30 aprilie, la audiența generală a papei Francisc, mai făceau parte rectorul sanctuarului de la Cacica, pr. Romuald Bulai, OFMconv., deputatul minorității polone în Parlamentul României, Ghervazen Longher, preoți, persoane consacrate și credincioși, de la Roma și din România. Pelerinii au participat și la canonizarea papilor Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea, din 27 aprilie 2014.

Imagini de la acest eveniment puteți vedea în [ albumul foto ]

În legătură cu pelerinajul la Roma, redacția română Radio Vatican a realizat un amplu interviu cu PS Petru Gherghel. În playerul alăturat puteți asculta înregistrarea primei părți a interviului, preluat de la Radio Vatican.