Papa Francisc, la încheierea lunii mai, dedicată cinstirii Maicii Domnului

Sfântul Părinte Papa Francisc a participat sâmbătă 31 mai 2014, începând cu ora 21.00, la rugăciunea mariană de la Grota Sfintei Fecioare Maria din Grădinile Vaticanului. Momentul de rugăciune, cu recitarea rozariului şi cântarea litaniei lauretane, a fost prilejuit de încheierea lunii mai, lună pe care pietatea creştină a închinat-o de veacuri Sfintei Fecioare Maria.

"Ne-am rugat la Maica Domnului, am cântat multe din titlurile ei", a spus Pontiful în scurta sa reflecţie. "Astăzi, la încheierea lunii Mariei, este sărbătoarea în care amintim vizita pe care ea a făcut-o Sfintei Elisabeta. Evanghelia ne spune că după vestirea îngerului, ea a mers în grabă, nu a pierdut timp, a plecat repede să slujească. Este Fecioara promptitudinii, Maica promptitudinii. Imediat ea este gata să vină în ajutorul nostru când o rugăm, când îi cerem ajutorul şi ocrotirea ei asupra noastră. În atâtea momente ale vieţii în care avem nevoie de ajutorul şi ocrotirea ei, să ne amintim că ea nu se lasă aşteptată: este Fecioara promptitudinii, vine în grabă să slujească".

Tot sâmbătă, 31 mai, Sfântul Părinte a trimis un nou mesaj pe Twitter în care citim: "În momentele grele ale vieţii, creştinul îşi găseşte adăpost sub mantia Maicii lui Dumnezeu”.

(pr. Adrian Dancă, Radio Vatican – 1 iunie 2014)