Papa Francisc, la încheierea lunii mai, dedicată cinstirii Maicii Domnului

Sfântul Părinte Papa Francisc a participat sâmbătă 31 mai 2014, începând cu ora 21.00, la rugăciunea mariană de la Grota Sfintei Fecioare Maria din Grădinile Vaticanului. Momentul de rugăciune, cu recitarea rozariului și cântarea litaniei lauretane, a fost prilejuit de încheierea lunii mai, lună pe care pietatea creștină a închinat-o de veacuri Sfintei Fecioare Maria.

"Ne-am rugat la Maica Domnului, am cântat multe din titlurile ei", a spus Pontiful în scurta sa reflecție. "Astăzi, la încheierea lunii Mariei, este sărbătoarea în care amintim vizita pe care ea a făcut-o Sfintei Elisabeta. Evanghelia ne spune că după vestirea îngerului, ea a mers în grabă, nu a pierdut timp, a plecat repede să slujească. Este Fecioara promptitudinii, Maica promptitudinii. Imediat ea este gata să vină în ajutorul nostru când o rugăm, când îi cerem ajutorul și ocrotirea ei asupra noastră. În atâtea momente ale vieții în care avem nevoie de ajutorul și ocrotirea ei, să ne amintim că ea nu se lasă așteptată: este Fecioara promptitudinii, vine în grabă să slujească".

Tot sâmbătă, 31 mai, Sfântul Părinte a trimis un nou mesaj pe Twitter în care citim: "În momentele grele ale vieții, creștinul își găsește adăpost sub mantia Maicii lui Dumnezeu”.

(pr. Adrian Dancă, Radio Vatican – 1 iunie 2014)