Pelerinajul credincioșilor din Parohia Iași "Adormirea Maicii Domnului"

Luni, 8 septembrie 2014 în sărbătoarea Nașterea Sfintei Fecioare Maria, un grup de credincioși din parohia noastră împreună cu părintele Pavel Beșleagă, au plecat în pelerinaj la Cacica.

În drumul lor spre sanctuarul marian, ei s-au rugat sfântul Rozariu meditând misterele de slavă și lumină cu intenții pentru pace în lume, pentru ca în familiile noastre să fie păstrată și trăită cu evlavie credința, pentru cei bolnavi, pentru păstorii sufletești, pentru întoarcerea păcătoșilor.

Au înălțat cântece de laudă și de mulțumire, către făptura cea mai frumoasă și cea mai iubită de Dumnezeu din veșnicie, sfânta Fecioară Maria.

Pr. Cristian Pal, OFMConv. a întâmpinat cu bucurie credincioșii și, împreună, s-au rugat ca aceste momente petrecute în jurul Sfintei Fecioare în această minunată zi de sărbătoare, să aducă roade spirituale îmbelșugate în viața lor și în a celor dragi rămași acasă și care s-au încredințat rugăciunilor lor.

Înainte de sfânta Liturghie, celebrată de pr. Pavel Beșleagă s-a recitat sfântul rozariu, meditând misterele de bucurie, după intențiile personale ale pelerinilor.

La predică pr. Pavel a creionat câteva aspecte pe care fiecare creștin să le aibă în vedere atunci când îngenuncheat în fața Altarului se adresează cu rugi fierbinți către cea binecuvântată între femei și plină de har: reînnoirea fidelității față de credința în Fiul ei Preaiubit, abandonarea totală și plină de încredere în inima sa neprihănită, dorința de a imita virtuțile ei și de a aduce prinos de închinare și mulțumire din inimă lui Dumnezeu pentru iubirea, milostivirea și binecuvântarea ce o revarsă neîncetat prin sfinții săi asupra tuturor.

Sfânta Maria ascultă și mijlocește de la Fiul ei preaiubit, darurile și harurile de care fiecare dintre noi are nevoie în trăirea cu responsabilitate a vocației.

După-amiază, programul pelerinajului a continuat cu Calea sfintei Cruci în biserică, prezidată de pr. Pavel iar meditațiile au fost rostite de pelerini. Acest moment de rugăciune a întărit speranța și convingerea că suferința are un rol deosebit în convertirea inimii proprii și întoarcerea păcătoșilor. Numai unind suferința noastră cu patimile dureroase suferite de Isus Cristos vom parcurge drumul spre viața veșnică cu privirea senină și inimă încrezătoare.

În cadrul Adorației Euharistice, pr. Pavel și pelerinii au adus laudă lui Isus Cristos prezent în Taina Altarului și mulțumire pentru că, în marea sa iubire, a dăruit-o pe însăși Maica sa să fie și Mama noastră cerească.

După binecuvântarea solemnă cu Preasfântul Sacrament, pelerinii au plecat spre casă, plini de bucurie și mulțumire interioară, pentru că au avut acest minunat dar de a fi alături de Sfânta Fecioară Maria de la Cacica.

Preacurată Fecioară Marie, Maica Domnului de la Cacica, ocrotește familia noastră!

Prof. Lăcrimioara Boroș

Impresii ale pelerinilor

"Este minunat cum sfânta Fecioară ne primește mereu cu drag, ca o mamă iubitoare, în brațele sale dar mai cu seamă azi, la Cacica, de ziua ei. Am simțit cu adevărat azi prezența Sfintei fecioare în sanctuarul de la Cacica și iubirea cu care ne-a îndemnat să ne apropiem de Fiul său prin sfânta spovadă, prin sfânta Împărtășanie. Îți mulțumesc Sfântă Fecioară pentru toată iubirea, pacea sufletească și bucuria cu care m-ai copleșit azi! Îți mulțumesc pentru Fiul tău, Isus, pe care l-am simțit prezent în sufletele noastre! Bună mamă, te rog să rămâi mereu aproape de noi și ajută-ne să ne punem întotdeauna încrederea în tine!" (Budău Cristina)

"Vin de câțiva ani la sanctuarul din Cacica și de fiecare dată a, plecat mulțumită și încărcată pozitiv. Mi-a plăcut noile veșminte și coroanele, felul cum a fost organizat pelerinajul. Dumnezeu să ne ajute ca în fiecare an să putem reveni aici, la Cacica. Doamne ajută!" (Acatrinei)

"Icoana Maicii Domnului de la Cacica este făcătoare de minuni. Sfânta Maria este mama mea. Îi mulțumesc Maicii Domnului de la Cacica pentru multele daruri primite în decursul anilor. Vă mulțumesc tuturor celor care ați participat în acest pelerinaj. Îmi doresc să revin și să mă rog cu bucurie Sfintei Maria." (Diaconescu E.)

"A fost un pelerinaj extraordinar. a fost o onoare pentru mine să ministrez în casa Maicii Domnului de la Cacica. Biserica este uimitoare și sper să revin curând!" (Roca Alexandru)

"Vă mulțumesc pentru ocazia pe care am avut-o să vizitez pe Maica Domnului de la Cacica. A fost un pelerinaj de pace și liniște interioară. Mi-a dat ocazia să-mi pun nădejdea în Dumnezeu și maica Domnului. M-am simțit ocrotită de Maica Domnului și de Isus. Dumnezeu și Maica Domnului mă iubesc orice s-ar întâmpla. M-a impresionat adorația la Preasfântul Sacrament. Mulțumesc părintelui Pavel și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui pelerinaj. Voi reveni la Cacica oricând voi avea ocazia." (Daniela Dumea)

"Sunt foarte mulțumită și fericită că am venit azi la sanctuarul de la Cacica pentru a-i mulțumi măicuței sfinte pentru ajutorul primi în această viață și să pot cere și iertare pentru toate greșelile și păcatele făcute. Mă întorc acasă foarte emoționată și fericită. Această stare de emoție am simțit-o pe tot parcursul zilei. Îi mulțumesc părintelui Pavel pentru predica frumoasă pe care a ținut-o. Vă mulțumesc!" (Cecilia Dîscă)

"M-am simțit aproape de cer și de sfânta Fecioară Maria. Mulțumesc bunului Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria pentru această binecuvântare și dar sfânt." (Astărăstoae Daniela)

"O zi minunată și binecuvântată de Dumnezeu și Maica Sfântă. Mi-am dorit nespus să ajung la Cacica și cu ajutorul Domnului dorința mea s-a împlinit. Rugăciunile mi-au încărcat sufletul. Mă rog bunului Dumnezeu și Maicii sfinte să mă ajute să revin la Cacica. Măicuță sfântă, ajută-mă!" (Florean Valeria)

"Mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a ajutat și anul acesta (pentru a 12 oară) să ajung la Cacica. Maica Domnului îmi face bucurie, îmi întinde mâna și mă cheamă iar. Și eu îi răspund cu bucurie."

"M-am simțit minunat în acest pelerinaj. Totul a fost foarte bine. Sper să revin și la anul." (A. Radu)

"Pelerinajul de la Cacica rămâne întotdeauna ceva de suflet. Anul acesta am admirat pentru prima oară, veșmântul deosebit și coroanele împărătești cu care s-au prezentat Isus și sfânta Maria. Am trăit împreună cu toți pelerinii, la cotă maximă de emoție Sfânta Liturghie, Calea Crucii și Adorația Euharistică." (B. Emil)