Colindători ieșeni la sanctuarul Maicii Domnului

Corul "Juvenes Ecclesiae", corul tinerilor catedralei romano-catolice din Iași, a încântat inimile, sufletele și auzul tuturor celor care au pășit pragul bazilicii minor în seara de sâmbătă, 13 decembrie 2014. Tinerii colindători au susținut un concert de colinde la invitația părintelui rector și paroh, Romuald Bulai, cu prilejul încetării mandatului și a încheierii activității pe care a desfășurat-o la Cacica, începând cu anul 2002, anul în care a fost numit și propus de către superiori pentru a sluji la sanctuar.

Timp de o oră și jumătate, cei peste 60 de membri ai corului au încântat un public numeros, venit pentru a-l saluta pe părintele Romuald Bulai.

Concertul a început la ora 17.00 și în program au fost cuprinse colinde din repertoriul românesc și internațional, dar și urări de Anul Nou.

Pe parcurs, reprezentanții corului "Juvenes Ecclesiae" au prezentat publicului fiecare moment, iar pe lângă tinerii și tinerele din cor, la spectacol și-au adus contribuția un trompetist și mai mulți violoniști.

Aflat la final de mandat la Cacica, părintele Romuald Bulai a ținut să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat de-a lungul timpului și care i-au sprijinit proiectele care au vizat basilica minor din Cacica, de la deputați și până la autorități locale și județene. "Acest spectacol este închinat oamenilor din Cacica, din această parohie în care am slujit timp de aproape 13 ani, iar concertul este un dar pentru credincioșii de aici", a spus părintele printre altele în cuvântul de salut și mulțumire adresat tuturor celor prezenți.

La rândul său, deputatul Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, a ținut să-i mulțumească părintelui Romuald pentru tot ceea ce a făcut pentru Cacica.

"Au fost momente și mai grele și mai frumoase aici la Cacica. Am restaurat icoana Maicii Domnului la Czêstochowa după câteva sute de ani, am contribuit la realizarea Piațetei «Ioan Paul al II-lea», dar am derulat și alte proiecte importante. Pentru noi, părintele Romuald Bulai are deschisă mereu poarta aici, la Cacica. Vă mulțumim că ați contribuit spiritual și material la tot ceea ce înseamnă Cacica acum", a spus deputatul Ghervazen Longher.

Prezent pentru predarea simbolică a mandatului, PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iași, i-a mulțumit și l-a felicitat spunând: "Munca părintelui Romuald a fost una extrem de laborioasă și trebuie să o continuăm aici. Îi mulțumim pentru că a făcut tot ce s-a putut pentru creșterea numărului de pelerini, dar și pentru că le-a deschis o poartă credincioșilor și celor care o caută pe Maica Domnului".

Duminică, 14 decembrie 2014, la ora 11.00, părintele Romuald Bulai a celebrat sfânta Liturghie de rămas bun în sanctuar, după ce în prealabil, la ora 9.30 a celebrat sfânta Liturghie, tot cu aceeași intenție, pentru credincioșii din biserica filială a Parohiei Cacica, aflată în localitatea Păltinoasa.

Pr. Cristian Pal