Prima sfântă Împărtășanie

Ziua primei sfinte Împărtășanii este unică în frumusețe, semnificație și emoție. Este ziua pe care au trăit-o cei nouă copii din Parohia Cacica (șase din Cacica și trei din filiala Păltinoasa), duminică, 28 iunie 2015, în cadrul sfintei Liturghii, atunci când pentru prima oară l-au primit în sufletul lor pe Isus Cristos.

În haine de sărbătoare, fetițele în rochii albe și băieții în costume negre și cămăși albe, toți au trăit cu intensitate maximă acest eveniment.

În cadrul sfintei Liturghii celebrată de părintele paroh Daniel Anton Lucaci, copiii au participat activ: au dat răspunsuri, au cântat, au citit lecturile și intențiile de la rugăciunea credincioșilor, au oferit darurile la sfântul altar.

După o lungă pregătire catehetică, coordonați de către părintele paroh, și ajutat de doamna profesoară Terezia Solcan, copiii au fost examinați, după care, în ajunul marii sărbători au primit și sacramentul Pocăinței.

Sărbătoarea a fost însuflețită de părinți, bunici, cunoscuți și întreaga comunitate care a participat la această frumoasă Liturghie.

La sfârșitul sfintei Liturghii, copiii au primit câte o amintire din partea părintelui paroh, alături de îndemnul de a-l iubi pe Isus, de a-l primi cât mai des în inima lor și de a nu uita că Isus îi va călăuzi mereu atâta timp cât ei vor avea sufletul curat.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Terezia Cristina Solcan