Sfințire de clopot în biserica filialei Păltinoasa

Duminică, 22 noiembrie 2015, a fost o zi de mare sărbătoare pentru biserica catolică "Înălțarea Domnului" din Păltinoasa - filiala Parohiei Cacica, jud. Suceava. Credincioșii catolici din Păltinoasa, îmbrăcați în straie de sărbătoare, dar și în costume populare poloneze, împreună cu părintele paroh Anton Daniel Lucaci, au avut bucuria ca, de sărbătoarea Cristos, Regele Universului, să îl primească pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pentru a prezida sfânta Liturghie cu ocazia sfințirii noului clopot.

La celebrare au participat și preoți din comunitățile catolice vecine. Evenimentul a fost însuflețit de corul comunității, dar și de toți cei prezenți de la mic la mare.

În cuvântul rostit de Preasfințitul Aurel Percă, credincioșii au sesizat îndemnul înflăcărat de a răspunde la glasul clopotului care ne cheamă la biserică pentru celebrarea sfintei Liturghii, primirea sacramentelor, spre a-l preamări pe Tatăl ceresc prin rugăciune, cântece și o viață spirituală exemplară și eficientă.

Părintele paroh Anton Daniel Lucaci a mulțumit Preasfințitului Aurel Percă pentru prezența și celebrarea sfintei Liturghii, rugăciunile de la evenimentul de sfințire al clopotului, preoților prezenți, credincioșilor, binefăcătorilor pentru generozitatea inimii, corului și tuturor celor implicați la această frumoasă zi, care a umplut de fericire spirituală ființa și sufletul fiecăruia.

Frumoasa sărbătoare a fost încheiată de o adorație la preasfântul sacrament.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Tereza Solcan