Pelerinajul credincioșilor din Parohia Luizi-Călugăra

Luni, 2 mai 2016, comunitatea din Luizi-Călugăra a fost în pelerinaj la basilica minor din Cacica cu ocazia Jubileului Milostivirii. În acest pelerinaj au participat aproximativ 250 de persoane printre care și grupul tinerilor și al adolescenților și am fost însoțiți de către surorile franciscane și patru preoți din comunitate: pr. Matei Senteș, pr. Gabriel Dancă, pr. Dănuț Ciubotaru și pr. Anton Acatrinei.

Pe drum ne-am rugat Rozariul cât și Coronița Divinei Îndurări, iar preoții însoțitori ne-au introdus în acest pelerinaj prin câteva cuvinte despre ce înseamnă a fi pelerin cât și despre Anul Milostivirii.

În drum spre Cacica ne-am oprit la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești unde ne-a întâmpinat pr. Adrian Herciu care ne-a prezentat câteva date despre biserică și despre slujitoarea Domnului Veronica Antal, terțiară franciscană, martiră a curăției, înmormântată în cimitirul din spatele bisericii.

După popasul de la Nisiporești am continuat drumul spre Cacica. Am ajuns la intrare în Cacica în jurul orei 11.00 de unde ne-am îndreptat spre sanctuarul Maicii Domnului rugându-ne Calea Crucii a Milostivirii lui Dumnezeu condusă de pr. Gabriel Dancă și animată de tineri. Odată ajunși în fața Sanctuarului, am fost întâmpinați de rectorului bazilicii, pr. paroh Anton-Daniel Lucaci, care ne-a întâmpinat cu drag.

După salutul de bun venit și rugăciunea pelerinilor a urmat sfânta Liturghie prezidată de pr. Matei Senteș, iar cuvântul de învățătură ne-a fost adresat de către pr. Daniel-Anton Lucaci.

După Liturghie am luat prânzul și am avut timp liber, iar la ora 15.00 am avut o oră de adorație condusă de pr. Anton Acatrinei, urmată de binecuvântarea finală și de atingerea Icoanei Maicii Domnului din altar.

În drum spre casă ne-am oprit la Pildești, la biserica "Adormirea Maicii Domnului" unde pr. Emanuel Pîrțac, vicar parohial, ne-a prezentat câteva date statistice despre biserică și despre comunitatea din Pildești. După aceasta am fost și ne-am rugat la mormântul părintelui Petru Avădăni, care a activat în Parohia Luizi-Călugăra și a murit într-un accident rutier în anul 2013.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi și îl rugăm să ne binecuvânteze!

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Alexandra-Iuliana Ilieș