Pelerinajul comunității din Răchiteni

Un grup de aproape 130 de persoane din Răchiteni, împreună cu părintele paroh Marian Fechetă, au mers în pelerinaj, vineri, 13 mai 2016, la sanctuarul dedicat sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Ziua Bolnavului s-a celebrat în Dieceza de Iași în ziua de 13 mai, ziua apariției sfintei Fecioare Maria la Fatima, prin care s-a dorit sensibilizarea credincioșilor față de cei care suferă, mai ales că suntem în Anul Milostivirii Divine și trebuie să pătrundem mai adânc în misterul iubirii infinite a lui Dumnezeu.

Suntem în luna mai - luna sfintei Fecioare Maria, iar sanctuarele mariane sunt locuri binecuvântate, care ne ajută sa ne apropiem mai mult de mama noastră cerească. Maria este calea prin care putem ajunge la Cristos, este modelul demn de urmat pentru fiecare dintre noi. In acest sens, credincioșii din Răchiteni au pornit în pelerinaj către sanctuarul ei de la Cacica.

Însuflețiți de dorința arzătoare de a călca pe acele locuri minunate, în jur de 130 de persoane din comunitatea noastră, unii pentru prima oară, au urcat în trei autocare și au pornit către destinație. Toți s-au bucurat din plin de beneficiile acestui pelerinaj, participând la sfânta Liturghie, trecând prin Poarta Milostivirii, primind haruri necesare sufletului și trupului, dar și indulgențele acordate cu acest prilej.

La întoarcere, pelerinii au vizitat Mănăstirea Voroneț, mănăstire reprezentativă nouă românilor, indiferent de religia in care ne-am născut și în care suntem, un loc plin de cultură și de istorie.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru faptul că a făcut posibil acest pelerinaj și părintelui paroh care a reușit sa ofere răchitenenilor această bucurie!

Prof. Cristina Ghercă

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]