Tineri şi copii din Fărcăşeni în pelerinaj prin Bucovina
Sâmbătă, 28 mai 2016, o parte din grupul tinerilor şi reprezentanţii copiilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Fărcăşeni, îmbinând spiritualul cu destinderea, au pornit în pelerinaj spre eterna şi fascinanta Bucovină.
"Fărcăşeni - Cacica - Târgu Neamţ - Fărcăşeni" era titlul anunţului pe care părintele vicar l-a postat pe grupul de facebook al tinerilor din parohie. Ne-a mirat propunerea, dar când am auzit că sunt puşi la bătaie banii pe care i-am adunat iarna trecută cu colindul, lucrurile parcă se legau, cu toate că ştiam că nu avem atâţia bani pentru a ne permite o ieşire de o asemenea anvergură.
Fărcăşeni... mai exact în faţa şcolii, a fost locul în care ne-am adunat dis de dimineaţa pentru îmbarcarea în autocar. Până ce a ajuns autocarul, între noi se auzea tot mai mult expresia: "Astăzi ieste ziua părintelui Ionuţ". Atunci am înţeles că părintele ne surprinde din nou cu ceva...
Cacica... locul de care majoritatea dintre noi am auzit că atunci când avem noi hramul aici are loc un mare pelerinaj şi că de aici a venit în vizită la noi icoana Maicii Domnului căreia îi întoarcem vizita.
În faţa impunătoarei biserici, pe care am început să o admirăm încă din serpentine, părintele ne-a invitat ca, participând la sfânta Liturghie pe care o va concelebra împreună cu preoţii din zona Bacăului, veniţi şi ei în pelerinaj împreună cu persoanele consacrate din aceeaşi zonă, să nu uitam să ne rugăm Maicii Domnului pentru el, dar şi pentru familiile noastre, dar şi să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile cu care ne-a înzestrat.
La predică, părintele Mihai Augustin Folner ne-a vorbit că în pelerinaj nu se merge din întâmplare, ci în urma unei chemări. Surorile au fost chemate de dorinţa de a o întâlni pe sfânta Fecioară, noi, tinerii, am fost chemaţi de glasul preotului. După ce am trecut să o salutăm îndeaproape pe sfânta Fecioară, ne-am răcorit printr-o plimbare în Salina din Cacica.
Târgu Neamţ... locul unde am vizitat Cetatea Neamţului, ne-am minunat de frumuseţea mănăstirii Neamţului şi a domeniilor care o înconjoară şi am admirat simbolul Moldovei: zimbrul.
Fărcăşeni... scria pe pancarta de la intrare în sat când, după o zi atât de energizantă, ne-a reamintea că Fărcăşeniul nu este Bucovina, dar poate fi un loc în care te poţi simţi ca în Bucovina sau ca în orice loc al lumii atâta timp cât ai încrederea că nimic nu este imposibil.
" Fărcăşeni - Cacica - Târgu Neamţ - Fărcăşeni "... cea de-a 28-a zi din cea mai iubită lună a sfintei Fecioare Maria şi în anul 2016.
Tinerii din Fărcăşeni
Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]