Tineri și copii din Fărcășeni în pelerinaj prin Bucovina

Sâmbătă, 28 mai 2016, o parte din grupul tinerilor și reprezentanții copiilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Fărcășeni, îmbinând spiritualul cu destinderea, au pornit în pelerinaj spre eterna și fascinanta Bucovină.

"Fărcășeni - Cacica - Târgu Neamț - Fărcășeni" era titlul anunțului pe care părintele vicar l-a postat pe grupul de facebook al tinerilor din parohie. Ne-a mirat propunerea, dar când am auzit că sunt puși la bătaie banii pe care i-am adunat iarna trecută cu colindul, lucrurile parcă se legau, cu toate că știam că nu avem atâția bani pentru a ne permite o ieșire de o asemenea anvergură.

Fărcășeni... mai exact în fața școlii, a fost locul în care ne-am adunat dis de dimineața pentru îmbarcarea în autocar. Până ce a ajuns autocarul, între noi se auzea tot mai mult expresia: "Astăzi ieste ziua părintelui Ionuț". Atunci am înțeles că părintele ne surprinde din nou cu ceva...

Cacica... locul de care majoritatea dintre noi am auzit că atunci când avem noi hramul aici are loc un mare pelerinaj și că de aici a venit în vizită la noi icoana Maicii Domnului căreia îi întoarcem vizita.

În fața impunătoarei biserici, pe care am început să o admirăm încă din serpentine, părintele ne-a invitat ca, participând la sfânta Liturghie pe care o va concelebra împreună cu preoții din zona Bacăului, veniți și ei în pelerinaj împreună cu persoanele consacrate din aceeași zonă, să nu uitam să ne rugăm Maicii Domnului pentru el, dar și pentru familiile noastre, dar și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile cu care ne-a înzestrat.

La predică, părintele Mihai Augustin Folner ne-a vorbit că în pelerinaj nu se merge din întâmplare, ci în urma unei chemări. Surorile au fost chemate de dorința de a o întâlni pe sfânta Fecioară, noi, tinerii, am fost chemați de glasul preotului. După ce am trecut să o salutăm îndeaproape pe sfânta Fecioară, ne-am răcorit printr-o plimbare în Salina din Cacica.

Târgu Neamț... locul unde am vizitat Cetatea Neamțului, ne-am minunat de frumusețea mănăstirii Neamțului și a domeniilor care o înconjoară și am admirat simbolul Moldovei: zimbrul.

Fărcășeni... scria pe pancarta de la intrare în sat când, după o zi atât de energizantă, ne-a reamintea că Fărcășeniul nu este Bucovina, dar poate fi un loc în care te poți simți ca în Bucovina sau ca în orice loc al lumii atâta timp cât ai încrederea că nimic nu este imposibil.

" Fărcășeni - Cacica - Târgu Neamț - Fărcășeni "... cea de-a 28-a zi din cea mai iubită lună a sfintei Fecioare Maria și în anul 2016.

Tinerii din Fărcășeni

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]