Pelerini din Galbeni la Cacica în Anul Milostivirii

Este 2 iulie 2016, dimineață, ora 7.00. Mi-am găsit un loc confortabil în autocar, și ușor adormită am auzit ca prin vis vocea părintelui paroh care spunea la microfon: "Bună dimineața! Astăzi mergem s-o vedem pe Maria!" Și m-am trezit.

Am pornit spre Cacica cu entuziasm, noi, pelerinii din Galbeni, recitând sfântul Rozariu și intonând într-un glas: "Azi venim, o, Fecioară!", simțind cum ea, mama noastră cerească, ne aștepta în acel loc minunat. Se putea citi pe chipurile noastre nerăbdarea de a-i prezenta Mariei toate cererile, problemele, rugăciunile și mulțumirile noastre.

Am intrat în biserică, pășind emoționați prin Poarta Sfântă, moment ce ne-a amintit că Dumnezeu este bun și milostiv cu cei care îl caută din toată inima.

Sfânta Liturghie, ora de adorație, rozariul divinei îndurări și momentele de rugăciune personală ne-au mângâiat și invadat apoi sufletele cu un balsam ceresc, pe care ni-l doream ca aceia rămași acasă să-l simtă atunci când le vom împărtăși bucuria pelerinajului.

Sunt convinsă că Maria a fost încântată de vizita noastră și sigur ne așteaptă pe toți pe 15 august pentru a o sărbători împreună.

Clementina Bejan

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]