Programul pelerinajului de la Cacica, 14-15 august 2016

Dragi cinstitori ai Preacuratei Fecioare Maria,

"Venim, o, Preacurată, cu inimi iubitoare, să-ți punem fiecare o floare pe altar"... este cântul, dar totodată și dorința fiecărui creștin de a răspunde la chemarea pe care o primește în fiecare an din partea Mariei, de a o întâlni, de a vorbi cu ea, de a fi împreună cu mama noastră cerească, așa cum un copil se bucură și dorește să fie cât mai des cu mama sa.

Aici avem ocazia să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile primite, să-i cerem prin mijlocirea mamei sale noi haruri atât pentru noi cât și pentru cei dragi ai noștri: pentru copii și tineri, pentru familii.

Maica Domnului, cu iubirea ei maternă și cu pruncul Isus în brațe, așa cum este reprezentată în icoana făcătoare de minuni, de aici, de la Cacica, vă așteaptă și în acest an la sanctuarul ei, pentru a trăi momente deosebite de har și binecuvântare din partea mamei noastre cerești, Maria!

În acest an jubiliar al Milostivirii, suntem chemați să trecem și prin poarta sfântă, care este deschisă aici, la Cacica, moment deosebit pentru sufletul fiecărui creștin, care, condus de Maria, poate să experimenteze milostivirea divină, primind totodată indulgența plenară.

Anul acesta, la celebrările hramului sanctuarului de la Cacica a fost invitat și Preafericirea Sa Fouad Twall, patriarh latin al Ierusalimului.

*

Programul celebrărilor dedicate hramului și pelerinajului:

Pr. paroh Daniel-Anton Lucaci, OFMConv.