Pelerinajul surorilor din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

În perioada 28 august - 4 septembrie 2016, un grup de 17 surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au participat la cursul de formare şi exerciţii spirituale la Grădiniţa "Sfânta Familie" din Gherăeşti, judeţul Neamţ, având ca temă "Persoana consacrată în Anul Milostivirii".

Suntem într-un an special, în care Sfântul Părinte papa Francisc a chemat întreaga Biserică să redescopere chipul milostiv a lui Dumnezeu. Pentru a trăi în plinătate acest timp de har, am avut bucuria să aprofundăm şi să ne însuşim ceea ce înseamnă a fi milostivi asemenea Tatălui atât în timpul cursului de formare, cât şi la exerciţiile spirituale.

În aceste zile binecuvântate am avut bucuria de a merge în pelerinaj la Cacica, zi în care am trecut prin Poarta Sfântă, un moment trăit cu emoţie şi încredere în milostivirea divină. Tot în această zi părintele ne-a îndreptat privirea către sfânta Fecioară Maria, model de trăire a milostivirii divine! Putem spune că această zi a fost pentru noi ca o încununare a tot ceea ce am primit din partea Domnului în această perioadă! Domnul fie lăudat!

Mulţumim Domnului bogat în milostivire pentru belşugul harurilor revărsate asupra noastră. Mulţumim preoţilor care ne-au însoţit în aceste zile şi surorilor de la grădiniţă pentru climatul fratern şi afectuos în care ne-au găzduit!

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Sr. Alina Rîtan, SCMP