Pelerinajul credincioșilor din Roman

În Anul Sfânt al Milostivirii, peste 500 de credincioși din parohiile "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" "Inima Neprihănită a Mariei", "Fericitul Ieremia Valahul" și "Isus Bunul Păstor", toate din Roman, în frunte cu preoții parohi, Pavel Chelarul, Ionel Roșu, Francisc Fărcășel și Sorin Brandiu, au mers împreună, în ziua de sâmbătă, 3 septembrie 2016, la sanctuarul de la Cacica pentru a o întâlni pe Maica Milostivirii.

Aici am avut ocazia să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile primite, să-i cerem prin mijlocirea mamei sale noi haruri atât pentru noi, cât și pentru cei dragi ai noștri: pentru copii și tineri, pentru familii.

Întâmpinați cu mult drag de către pr. Mitică Baltag, am trecut prin poarta sfântă, am participat la sfânta Liturghie și la adorația euharistică, primind indulgența jubiliară.

La sfârșitul celebrărilor, preoții prezenți la altar ne-au dat binecuvântarea finală.

Ne-am întors acasă pentru a pune în practică faptele de milostenie: "Mergi și fă și tu la fel!" (Lc 10,36-38).

"Milostivirea... este un drum care pornește de la inimă pentru a ajunge la mâini", spunea papa Francisc, adică trebuie să devină acțiune, practică, îngrijire a celuilalt, a nevoii sale, a suferinței sale.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Prof. Vicențiu Ciocan