Un nou paroh pentru sanctuarul Maicii Domnului

În duminica a XXV-a din timpul de peste an (18 septembrie 2016), comunitatea parohială din Cacica s-a reunit în jurul sfântului altar, sub privirea maternă a Maicii Domnului pentru a celebra "Paştele duminical" - Euharistia. Această duminică a avut un caracter cu totul deosebit: începând din această zi, părintele Anton Mărăndescu, un frate franciscan, prin voinţa şi grija părintească a episcopului Diecezei de Iaşi, Preasfinţitul Petru Gherghel, a luat în primire misiunea de preot paroh al acestei comunităţi.

La acest moment solemn au luat parte părintele Iosif Păuleţ, decanul de Bucovina - reprezentantul episcopului diecezei în teritoriu, şi alţi preoţi franciscani din Provincia Franciscană "Sfântul Iosif" din România.

Bucuria a fost sporită şi prin prezenţa autorităţilor civile din teritoriu: domnul Ghervasen Longher, deputat din partea minorităţilor polone din Romania, domnul Petru Tudosi, primar al comunei Cacica, şi domnul Eduard Wendling, primar din Păltinoasa.

Credincioşii au avut bucuria să-şi cunoască propriul paroh prin scurta prezentare pe care părintele decan Iosif Păuleţ a citit-o la începutul sfintei Liturghii, dar acesta este doar un început...

"Dragă părinte Anton, îţi oferim din inimă primirea noastră... Vei fi şi te vei simţi păstor pentru toţi, fără nici o excepţie. Te primim ca pe un păstor, o călăuză, un frate: tu eşti un semn al prezenţei Domnului în mijlocul nostru. Te rugăm să ne întăreşti în credinţă, în speranţă şi în iubire: ajută-ne să trăim în comuniune cu Dumnezeu şi cu fraţii noştri. Să fii mereu semnul unităţii, oriunde şi oricând, ajută-ne să fim o comunitate unită, fraternă şi solidară între noi. Iar acolo unde slăbiciunea noastră umană nu ne ajută, tu să fii mereu un instrument de iertare şi de împăcare între noi. Îţi oferim bunăvoinţa noastră, colaborarea şi disponibilitatea noastră de a întreprinde drumul de credinţă pe care ni-l vei indica, primindu-ne reciproc, ca pe un dar al lui Dumnezeu.

Dragă părinte Anton, nu-ţi rămâne decât să ne iei pe fiecare de mână şi împreună să începem acest drum de credinţă, avându-te lângă noi, luminaţi de Duhul Sfânt şi sub ocrotirea sfintei Fecioare Maria.

Bine ai venit în noua ta casă, în noua ta familie: ajută-ne să ţinem mereu privirea îndreptată spre Domnul Isus şi spre chipul său cel din oameni. Bine ai venit la noi!

Părinte Antoane, să ştii că noi îţi cerem de la început doar un lucru: să fii un păstor bun, un păstor sfânt pentru că acesta este darul cel mai mare pe care Dumnezeu poate să-l facă unei comunităţi parohiale, aşa cum spune şi sfântul Ioan Maria Vianney.

Ad multos et faustissmo annus, Pater Anton Mărăndescu!"

Mai multe imagini puteţi vedea în [ albumul foto ]

Pr. Cristian Blăjuţ