Un nou paroh pentru sanctuarul Maicii Domnului

În duminica a XXV-a din timpul de peste an (18 septembrie 2016), comunitatea parohială din Cacica s-a reunit în jurul sfântului altar, sub privirea maternă a Maicii Domnului pentru a celebra "Paștele duminical" - Euharistia. Această duminică a avut un caracter cu totul deosebit: începând din această zi, părintele Anton Mărăndescu, un frate franciscan, prin voința și grija părintească a episcopului Diecezei de Iași, Preasfințitul Petru Gherghel, a luat în primire misiunea de preot paroh al acestei comunități.

La acest moment solemn au luat parte părintele Iosif Păuleț, decanul de Bucovina - reprezentantul episcopului diecezei în teritoriu, și alți preoți franciscani din Provincia Franciscană "Sfântul Iosif" din România.

Bucuria a fost sporită și prin prezența autorităților civile din teritoriu: domnul Ghervasen Longher, deputat din partea minorităților polone din Romania, domnul Petru Tudosi, primar al comunei Cacica, și domnul Eduard Wendling, primar din Păltinoasa.

Credincioșii au avut bucuria să-și cunoască propriul paroh prin scurta prezentare pe care părintele decan Iosif Păuleț a citit-o la începutul sfintei Liturghii, dar acesta este doar un început...

"Dragă părinte Anton, îți oferim din inimă primirea noastră... Vei fi și te vei simți păstor pentru toți, fără nici o excepție. Te primim ca pe un păstor, o călăuză, un frate: tu ești un semn al prezenței Domnului în mijlocul nostru. Te rugăm să ne întărești în credință, în speranță și în iubire: ajută-ne să trăim în comuniune cu Dumnezeu și cu frații noștri. Să fii mereu semnul unității, oriunde și oricând, ajută-ne să fim o comunitate unită, fraternă și solidară între noi. Iar acolo unde slăbiciunea noastră umană nu ne ajută, tu să fii mereu un instrument de iertare și de împăcare între noi. Îți oferim bunăvoința noastră, colaborarea și disponibilitatea noastră de a întreprinde drumul de credință pe care ni-l vei indica, primindu-ne reciproc, ca pe un dar al lui Dumnezeu.

Dragă părinte Anton, nu-ți rămâne decât să ne iei pe fiecare de mână și împreună să începem acest drum de credință, avându-te lângă noi, luminați de Duhul Sfânt și sub ocrotirea sfintei Fecioare Maria.

Bine ai venit în noua ta casă, în noua ta familie: ajută-ne să ținem mereu privirea îndreptată spre Domnul Isus și spre chipul său cel din oameni. Bine ai venit la noi!

Părinte Antoane, să știi că noi îți cerem de la început doar un lucru: să fii un păstor bun, un păstor sfânt pentru că acesta este darul cel mai mare pe care Dumnezeu poate să-l facă unei comunități parohiale, așa cum spune și sfântul Ioan Maria Vianney.

Ad multos et faustissmo annus, Pater Anton Mărăndescu!"

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Cristian Blăjuț