Pelerinajul credincioșilor din Gherăești

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, aproximativ 200 de credincioși din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" - Gherăești, însoțiți de păstorii lor sufletești, au trăit momente de har, mergând în pelerinaj la poarta sfântă din sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica.

După un drum presărat cu rugăciuni și cântări, pelerinii au ajuns la Cacica în jurul orei 10.30, unde au fost întâmpinați de pr. Blăjuț Cristian, OFMConv., care, după o scurtă cuvântare și pregătire spirituală, i-a îndemnat să treacă prin poarta sfântă.

Alăturându-se comunității din Luncași, care era prezentă în biserică, comunitatea din Gherăești a participat la sfânta Liturghie, prezidată tot de pr. Cristian, care a și ținut cuvântul de învățătură. Celebrarea a fost animată de cântările corului din Gherăești, care a binevoit să fie prezent la acest moment de har, încheindu-se cu recitarea rugăciunilor cerute pentru obținerea indulgenței jubiliare.

După o scurtă pauză, la ora 14.00 a început o oră de adorație, animată de pr. paroh Daniel Ghitiu și de corul parohiei.

Plini de har și de bucurie, pelerinii au pornit înapoi spre casă hotărâți să trăiască în viața lor milostivirea la care Domnul a binevoit să-i facă părtași.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Valerică Ciobanu