Imnul Pelerinajului de la Cacica 2019

"Madonna de la Cacica" este titlul imnului pelerinajului din anul 2019 de la sanctuarul din inima Bucovinei, sanctuar închinat Adormirii Maicii Domnului. Muzica imnului va însoți sărbătoarea întregii Dieceze de Iași, în anul vizitei papei Francisc în România, țară, denumită foarte frumos "gradina Maicii Domnului".

În acest sens, imnul pelerinajului de la Cacica este un "strigăt" al credincioșilor din Dieceza de Iași spre Cristos, invocând-o pe sfânta Fecioară Maria, proclamând împreună exclamația "Salve Maria!".

La inițiativa PS Iosif Păuleț, care a fost decan de Bucovina și paroh de Suceava, muzica a fost compusă de către Bronislaw-Anton Babiaș, student în anul IV la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, dar și organist al Parohiei Romano-Catolice "Sfântul Ioan Nepomuk", din Suceava.

Linia melodică este una simplă, ușor de învățat. Versurile au fost scrise de pr. Irinel-Iosif Iosub, decan de Roman și paroh de Săbăoani "Sfântul Mihail". "În versurile pe care le-am compus mi-am ascuns crezul meu referitor la cea mai dulce, duioasă și iubitoare Mamă, împreună cu sentimentele care mă copleșesc când vine vorba de Preacurata", a mărturisit pr. Irinel.

La Cacica, imnul va fi intonat de către corul reunit al parohiilor din Decanatul de Bucovina (Suceava, Siret, Cacica, Rădăuți), dirijat de prof. Antoanela Tîrnovan și susținut la orgă de către Bronislaw-Anton Babiaș. Totodată această partitură poate fi învățată și cântată și în parohiile din Dieceza de Iași.

Imnul "Madonna de la Cacica" accentuează idea de a ne apropia cu toții, ca niște copilași, de Maria, Regina lumii.

Bronislaw-Anton Babiaș

* * *

* * *

Descarcă Partitura 1

Descarcă Partitura 2