Imnul Pelerinajului de la Cacica 2019

"Madonna de la Cacica" este titlul imnului pelerinajului din anul 2019 de la sanctuarul din inima Bucovinei, sanctuar închinat Adormirii Maicii Domnului. Muzica imnului va însoţi sărbătoarea întregii Dieceze de Iaşi, în anul vizitei papei Francisc în România, ţară, denumită foarte frumos "gradina Maicii Domnului".

În acest sens, imnul pelerinajului de la Cacica este un "strigăt" al credincioşilor din Dieceza de Iaşi spre Cristos, invocând-o pe sfânta Fecioară Maria, proclamând împreună exclamaţia "Salve Maria!".

La iniţiativa PS Iosif Păuleţ, care a fost decan de Bucovina şi paroh de Suceava, muzica a fost compusă de către Bronislaw-Anton Babiaş, student în anul IV la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, dar şi organist al Parohiei Romano-Catolice "Sfântul Ioan Nepomuk", din Suceava.

Linia melodică este una simplă, uşor de învăţat. Versurile au fost scrise de pr. Irinel-Iosif Iosub, decan de Roman şi paroh de Săbăoani "Sfântul Mihail". "În versurile pe care le-am compus mi-am ascuns crezul meu referitor la cea mai dulce, duioasă şi iubitoare Mamă, împreună cu sentimentele care mă copleşesc când vine vorba de Preacurata", a mărturisit pr. Irinel.

La Cacica, imnul va fi intonat de către corul reunit al parohiilor din Decanatul de Bucovina (Suceava, Siret, Cacica, Rădăuţi), dirijat de prof. Antoanela Tîrnovan şi susţinut la orgă de către Bronislaw-Anton Babiaş. Totodată această partitură poate fi învăţată şi cântată şi în parohiile din Dieceza de Iaşi.

Imnul "Madonna de la Cacica" accentuează idea de a ne apropia cu toţii, ca nişte copilaşi, de Maria, Regina lumii.

Bronislaw-Anton Babiaş

* * *

* * *

Descarcă Partitura 1

Descarcă Partitura 2