Cântările pentru pelerinajul la Cacica 2024

La ceas de sărbătoare, în zilele de 14 şi 15 august 2024, corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine cântările solemne la celebrările principale ale pelerinajului anual de la Cacica, în cinstea Maicii Preacurate.

Fiind deja o tradiţie de câţiva ani, în strânsă legătură cu titlul imnului pelerinajului anual de la Cacica cu ocazia Sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului", "Iubirea Mariei ne cheamă!", coriştii s-au mobilizat pentru a fi la cel mai înalt nivel muzical şi spiritual.

Sub atenta îndrumare a domnului profesor Bronislaw-Anton Babiaş în calitate de dirijor, din Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava, şi a tânărului organist Daniel Nesimuca, din Parohia Botoşani, student în anul 2 la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti, secţia orgă, un număr impresionant de aproximativ 80 de persoane inimoase, cu multă dragoste faţă de Sfânta Fecioară şi faţă de cântul liturgic, s-au reunit pentru a aduce slavă Sfintei Fecioare Maria. Anul acesta corul reunit este format din persoane din parohiile Cacica, Gura Humorului, Rădăuţi, Siret, Soloneţu Nou şi Suceava, dar şi prieteni apropiaţi ai domnului dirijor.

Toate acestea au fost posibile datorită lui Dumnezeu, care a mijlocit bunăvoinţă, răbdare şi dedicare coriştilor care şi-au rupt din timpul lor pentru a participa la repetiţii, Preasfinţitului Iosif Păuleţ, părintelui Anton Mărăndescu, rector al sanctuarului, a părintelui Alois Farţadi, decan de Bucovina, şi a tuturor părinţilor parohi din comunităţile participante, care i-au amintit în rugăciunile lor pe toţi participanţii.

Să răspundem la această chemare şi să ne unim în cânt şi rugăciune!

Bronislaw-Anton Babiaş,
responsabil zonal din Bucovina al Oficiului de Muzică Sacră

* * *

Broşura, format A4, cu cântările corului reunit, poate fi descărcată de aici.