Invitaţie la hramul bazilicii minore

Cu mare bucurie şi deosebită dragoste frăţească, vă invităm să luaţi parte la hramul secundar al Sanctuarului de la Cacica, "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului", sâmbătă, 5 octombrie 2024.

La ora 10.00 va fi Liturghia în limba polonă, iar la ora 11.00 va fi Liturghia solemnă a hramului.

Fiind o sărbătoare importantă a parohiei noastre (şi "hramul bucovinenilor"), vă aşteptăm să-l rugăm împreună pe bunul Dumnezeu pentru pace în lume şi să împlinească dorinţele noastre cele bune, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului.

În faţa marii nevoi de ajutor "pentru a fi discipoli misionari ai lui Cristos", pentru a duce înainte familia noastră şi a o apropia mai mult de Dumnezeu, nu putem uita că, la fel ca şi în trecut, şi astăzi Rozariul trebuie să fie arma noastră puternică pentru a învinge în lupta interioară şi pentru a ajuta toate sufletele. Regina Rozariului ne-a recomandat în nenumărate ocazii arma sa, un lanţ uriaş de iubire şi de salvare (rozariul) cu care putem înfăşura persoane şi situaţii şi chiar să influenţăm desfăşurarea tuturor evenimentelor din timpul nostru.

Rugăciunile şi cântările pe care noi le facem împreună cu Maria şi invocaţiile pentru ca ea să se roage pentru noi să împlinească cererile noastre, unind rugăciunea sa cu rugăciunea noastră, înălţând-o sus la cer, la Fiul său preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos!

Pr. Daniel Cătălin Romila,
parohul Sanctuarului Cacica