Pelerinaj cu ocazia Zilei Bolnavului la nivel diecezan

Pentru a marca Ziua Bolnavului în Dieceza de Iași, peste 800 de persoane s-au adunat vineri, 13 mai 2011, la sanctuarul marian de la Cacica, pentru a-i cere Domnului prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, alinare in suferință. Aceasta a fost posibil datorită răspunsului pe care diferite organizații și parohii din întreaga dieceză au ales să-l dea invitației făcute de Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice de Iași cu ocazia acestei sărbători.

Programul evenimentului a cuprins o celebrare penitențială, sfânta Liturghie, urmată de un moment de adorație euharistică și binecuvântarea bolnavilor cu sfântul sacrament. La pelerinajul de anul acesta au fost prezenți și diaconii de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași.

Liturghia solemnă a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, împreună cu pr. Laurențiu Dăncuță, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Sanitară al diecezei, pr. Romuald Bulai, paroh al sanctuarului de la Cacica, pr. Egidiu Condac și pr. Marius Adam, directori ai Centrului Diecezan Caritas Iași, alături de numeroși preoți din diferitele parohii participante la eveniment. Cântarea a fost susținută de de corul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" al Centrului Diecezan Caritas Iași, alături de un grup de tineri.

La cuvântul de învățătură, Preasfințitul Petru Gherghel a transmis un mesaj de susținere pentru cei aflați în suferință:

"Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea, cel care a dispus, ca an de an, să fie celebrată Ziua Bolnavului, a fost cu adevărat omul care l-a înțeles pe Isus și care și-a luat asupra sa condiția de suferință. (...) El este astăzi cel care ne spune că suferința este o vocație, o chemare, el este cel care ne spune ca suferința mântuiește, el care a ales crucea pentru ca să-l poată urma pe Cristos pe cruce, să-și poată oferi munca sa, apostolatul său, misiunea sa și jertfele sale.

Dragi și iubiți credincioși, uniți-vă crucea cu Cristos, căci Cristos dă sens suferinței voastre, iar Cristos se va simți fericit că unește iubirea sa cu crucea voastră - un apel din partea Centrului Misionar, pentru ca oamenii să înțeleagă mai mult cât este de important să-l găsești pe Cristos și să-ți unești crucea proprie cu el care a îmbrățișat crucea...

Vă îndemn cu multă credință, dragi și iubiți credincioși în suferință, dragi mădulare ale Bisericii care aveți așa de mare valoare, să aveți curaj să-l primiți pe Cristos și să-l urmați".

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului și au participat alături de cei bolnavi la acest pelerinaj.

Gema Bacoanu

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ] (foto de Gabriel Ciobanu și Radu Huzum)