Pelerinaj cu ocazia Zilei Bolnavului la nivel diecezan

Pentru a marca Ziua Bolnavului n Dieceza de Iai, peste 800 de persoane s-au adunat vineri, 13 mai 2011, la sanctuarul marian de la Cacica, pentru a-i cere Domnului prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, alinare in suferin. Aceasta a fost posibil datorit rspunsului pe care diferite organizaii i parohii din ntreaga diecez au ales s-l dea invitaiei fcute de Oficiul pentru Pastoraia Sanitar al Episcopiei Romano-Catolice de Iai cu ocazia acestei srbtori.

Programul evenimentului a cuprins o celebrare penitenial, sfnta Liturghie, urmat de un moment de adoraie euharistic i binecuvntarea bolnavilor cu sfntul sacrament. La pelerinajul de anul acesta au fost prezeni i diaconii de la Institutul Teologic "Sfntul Iosif" din Iai.

Liturghia solemn a fost prezidat de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iai, mpreun cu pr. Laureniu Dncu, responsabil al Oficiului pentru Pastoraia Sanitar al diecezei, pr. Romuald Bulai, paroh al sanctuarului de la Cacica, pr. Egidiu Condac i pr. Marius Adam, directori ai Centrului Diecezan Caritas Iai, alturi de numeroi preoi din diferitele parohii participante la eveniment. Cntarea a fost susinut de de corul Centrului de Plasament "Sfntul Iosif" al Centrului Diecezan Caritas Iai, alturi de un grup de tineri.

La cuvntul de nvtur, Preasfinitul Petru Gherghel a transmis un mesaj de susinere pentru cei aflai n suferin:

"Sfntul Printe papa Ioan Paul al II-lea, cel care a dispus, ca an de an, s fie celebrat Ziua Bolnavului, a fost cu adevrat omul care l-a neles pe Isus i care i-a luat asupra sa condiia de suferin. (...) El este astzi cel care ne spune c suferina este o vocaie, o chemare, el este cel care ne spune ca suferina mntuiete, el care a ales crucea pentru ca s-l poat urma pe Cristos pe cruce, s-i poat oferi munca sa, apostolatul su, misiunea sa i jertfele sale.

Dragi i iubii credincioi, unii-v crucea cu Cristos, cci Cristos d sens suferinei voastre, iar Cristos se va simi fericit c unete iubirea sa cu crucea voastr - un apel din partea Centrului Misionar, pentru ca oamenii s neleag mai mult ct este de important s-l gseti pe Cristos i s-i uneti crucea proprie cu el care a mbriat crucea...

V ndemn cu mult credin, dragi i iubii credincioi n suferin, dragi mdulare ale Bisericii care avei aa de mare valoare, s avei curaj s-l primii pe Cristos i s-l urmai".

Mulumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului i au participat alturi de cei bolnavi la acest pelerinaj.

Gema Bacoanu

Mai multe imagini putei vedea n [ albumul foto ] (foto de Gabriel Ciobanu i Radu Huzum)