Peregrinatio Mariae - Hălăucești

"Sufletul meu îl preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu mântuitorul meu" - așa s-a exprimat Maica Neprihănită când a primit vestea că ea îl va zămisli și îl va naște pe Isus. Inima sa era plină de bucuria prezenței Domnului, după cum a salutat-o îngerul: "Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine...".

În pelerinajul său pe ulițele Diecezei de Iași, iată că în zilele de 8-11 decembrie 2013, din voia Domnului, a poposit la ea acasă, la Hălăucești. Spunem aceasta întrucât biserica se află sub patronajul său și din anul 1986, fiind an marian, această biserică a fost declarată "biserică de pelerinaj".

Bucuria noastră a fost mare în ajunul solemnității "Neprihănitei Zămisliri" când episcopul Petru Gherghel ne-a adus-o pe Maica Neprihănită prin icoana miraculoasă de la Cacica. Împreună cu Preasfinția sa a concelebrat un număr mare de preoți în biserica plină ochi de credincioși iubitori ai Maicii Domnului.

Zilele au fost rodnice, predicatorii s-au întrecut în a-l lăuda pe Dumnezeu prin Maica Neprihănită. Ecoul acestor minunate zile va vibra mult timp de acum înainte în inima credincioșilor care s-au înfruptat cu prisosință din abundența spirituală oferită.

Mulțumim Domnului prin Maica sa și a noastră pentru aceste clipe de neuitat pe care ni le-a hărăzit prin prezența sa binecuvântată.

Mai multe imagini puteți vedea în [ albumul foto ]

Pr. Paul Bulai, OFMConv.